Bitvavo Review

Bitvavo is een Amsterdamse broker en cryptocurrency exchange in één. Het platform biedt de gemakken die je kent van een broker, maar de lage handelskosten van een exchange. De perfecte combinatie voor de meeste investeerders.

Het platform is geschikt voor beginnende en de doorgewinterde cryptocurrency investeerder. In deze Bitvavo review lees je meer over dit bedrijf: bedrijfsgegevens, betrouwbaarheid, de kosten, betaalmethodes, aanbod en meer.

Handel 1.000 euro gratis bij Bitvavo

Profiteer van de laagste handelskosten van NL, staking rewards en een aanbod van 155+ crypto’s.

Bitvavo app
Bitvavo app

Het afgelopen decennium heeft de wereld van crypto een ongekende ontwikkeling doorgemaakt. Waar in 2010 bijna niemand nog had gehoord van cryptomunten, zijn ze nu bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is een ongekende hype, en er zit nog steeds enorm veel potentie in.

De ontwikkelingen in de cryptowereld hebben er niet alleen toe geleid dat er steeds meer cryptovaluta werden geïntroduceerd, maar ook zijn er steeds meer exchanges bij gekomen. Wanneer je wilt beginnen met crypto traden, kan de keuze voor een exchange daarom wel eens lastig zijn. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar één van de vele exchanges: Bitvavo. Je komt op die manier achter de voordelen en je ontdekt of het een platform is dat bij jou past. Kortom: je leest alles over de exchange in deze Bitvavo review.

Wat gaan wij je vertellen in deze review van Bitvavo?

  • Algemene info over Bitvavo
  • De kosten
  • Het aanbod
  • De betrouwbaarheid

Samenvatting Bitvavo review

Website linkhttps://bitvavo.com
BonusWelkomstbonus: handel €1.000 tegen 0% commissie.
Sparen voor extra korting door meer te handelen
Opgericht2018
AdresBitvavo B.V.
Herengracht 450
1017CA Amsterdam
Nederland
KvK-nummer68743424 (bekijk op kvk.nl)
KostenMaximaal 0.25% per transactie (zeer laag)
Ingebouwde walletsJa, voor alle 180+ munten.
APIJa, automatisch handelen mogelijk.
TelefoonnummerNiet beschikbaar
ContactmogelijkhedenMail en Chat
Minimale bestelbedrag€ 5 euro
StakingJa, tot wel 7.50% per jaar.

Wat is Bitvavo?

Mocht je nog niet geheel bekend zijn met de wereld van crypto, lijkt het me verstandig om eerst een korte uitleg te geven van wat Bitvavo precies is.

Het is erg simpel: Bitvavo is een exchange. Een exchange is een platform waarop je de mogelijkheid hebt tot het kopen en verkopen van crypto. Vaak heb je op een exchange ook nog andere mogelijkheden, maar dit verschilt per platform.

Zoals eerder verteld is Bitvavo Nederlands en voldoet het aan alle eisen om in Nederland te mogen opereren. Dat betekent dat zij een registratie hebben bij De Nederlandsche Bank, KvK staan ingeschreven en iDEAL mogen aanbieden.

In dit artikel zullen we veel verder ingaan op Bitvavo en de eigenschappen van dit platform.

Wat kan je allemaal met Bitvavo?

Ieder platform dat gericht is op crypto, probeert zich op een bepaalde manier te onderscheiden. Zo worden er allerlei verschillende services aangeboden in een poging om de concurrentie te verslaan. Daarom zullen we hieronder gaan kijken naar enkele dingen wat je met Bitvavo kan doen.

Makkelijk crypto kopen en verkopen

Uiteraard is Bitvavo een exchange en dan is het niet meer dan logisch dat je er crypto kan kopen en verkopen. Met Bitvavo is dit erg eenvoudig. Het aanbod is zeer toereikend voor de gemiddelde investeerder, zo kan je hier meer dan 180 crypto’s kopen en verkopen. Denk aan bekende projecten als Bitcoin, XRP en Polkadot, maar ook kleinere projecten als Axie Infinity, Solana en Avalanche.

Later in deze Bitvavo review zal uit worden gelegd hoe je crypto kan kopen op deze exchange.

Staking

Op Bitvavo kan je ook aan de slag met staking. Dat wil zeggen dat je beloningen ontvangt door het beschikbaar stellen van jouw cryptomunten. In de praktijk zal je hier weinig van merken, waardoor het zeker een interessante manier is om wat extra te verdienen aan jouw crypto investeringen.

Op het moment van schrijven kan je tot wel 7.50% op jaarbasis ontvangen over je holding.

Allerlei manieren van handelen

Bij Bitvavo kan je handelen op de manier die jou het beste ligt. Kies je voor daytraden, of ga je toch liever voor een andere manier?

Handel 1.000 euro gratis bij Bitvavo

Profiteer van de laagste handelskosten van NL, staking rewards en een aanbod van 155+ crypto’s.

Voordelen en nadelen van Bitvavo

Om een nog wat beter beeld te kunnen schetsen van wat Bitvavo je kan bieden, heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van enkele belangrijke voor- en nadelen.

Voordelen Bitvavo

Laten we beginnen met kijken naar de voordelen die Bitvavo jou kan bieden. Er zijn namelijk een aantal belangrijke voordelen die zeker benoemd moeten worden.

Het grootste voordeel van Bitvavo is misschien wel dat het een in Nederland gevestigde exchange is. Dat wil zeggen: de support is beschikbaar in het Nederlands. Erg handig wanneer je een vraag of probleem hebt. En het platform voldoet aan de strenge regels die De Nederlandsche Bank stelt.

Daarnaast is iDEAL de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen in Nederland. Het kan daarom wel eens vervelend zijn wanneer je ziet dat het vaak niet mogelijk is om op deze manier crypto te kopen. Gelukkig heb je bij Bitvavo deze mogelijkheid wel, wat het een stuk makkelijker maakt.

Ook qua kosten zit je wel goed bij Bitvavo. Deze zijn namelijk relatief laag wanneer je deze vergelijkt met andere exchanges en brokers. Zo betaal je bijvoorbeeld maximaal 0,25% aan transactiekosten en kan je met 5 euro al beginnen. Voor beginnende klanten is de eerste 1000 euro zelfs geheel vrij van extra kosten.

Kijken we naar veiligheid, zien we dat Bitvavo er veel aan doet om dit voor haar klanten te waarborgen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van 2 factor authenticatie en zijn er verschillende andere veiligheidsfuncties beschikbaar. Ook heeft Bitvavo verzekerde wallets tot 255 miljoen.

Bitvavo voordelen
Bitvavo voordelen

Nadelen

Hierboven hebben we de meest belangrijke voordelen van Bitvavo genoemd. Helaas zijn er bijna altijd ook wel nadelen en deze zullen we hieronder gaan behandelen.

Het grootste nadeel is misschien wel dat de support niet telefonisch beschikbaar is. Vaak is dit de meest effectieve manier voor het oplossen van een probleem, dus het is jammer dat dit bij Bitvavo niet kan. Wel is de support goed bereikbaar op andere manieren.

Ook is het jammer dat je geen goed inzicht kan krijgen in jouw totale winst of verlies. Het is enkel mogelijk om dit te zien van de afgelopen 24 uur en per token.

Verder zijn de mogelijkheden beperkt, wanneer je dit vergelijkt met andere grote internationale exchanges. Zo is het aanbod in principe groot genoeg (180+), maar beperkt in vergelijking met Bybit.

Hoe werkt crypto kopen bij Bitvavo?

Je gebruikt een exchange voornamelijk voor het kopen en verkopen van crypto. Bij Bitvavo is dit erg eenvoudig. Hoe dit proces precies in zijn werking gaat, zal ik hieronder uitleggen.

Account maken en verifiëren

De eerste stap is het maken van een account. Hier vul je jouw persoonlijke gegevens in. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen. Zo voorkom je eventuele latere problemen. Heb je dit gedaan, dan kan je jouw account valideren. Dit is nodig ter beveiliging van het platform. Na het afronden hiervan, kan je inloggen met het account dat je zojuist hebt gemaakt.

Geld storten

Bitvavo betaalmethodes
Bitvavo betaalmethodes

Daarna kan je geld gaan storten op je account. Dit kan makkelijk met de door jou gewenste betaalmethode, waaronder dus iDEAL. Kies een bedrag waar jij je goed bij voelt. Niet te veel en niet te weinig. Het is belangrijk om te weten wat voor jou een goed bedrag is om te investeren. Na het storten staat het geld vrijwel direct op je account.

Crypto uitkiezen en kopen

Om daadwerkelijk crypto te kopen op Bitvavo, kies je het tabblad Kopen. Hier krijg je vervolgens de cryptovaluta te zien die je kan kopen. Kies er eentje uit en bedenk vervolgens het bedrag dat je aan deze crypto wilt besteden. Je kan er ook voor kiezen om te investeren in meerdere cryptomunten, om zo je risico te spreiden. Klik op Kopen en je hebt je cryptomunten op je account staan.

Je ziet dus dat het met slechts enkele simpele stappen al mogelijk is om te investeren in crypto.

Handel 1.000 euro gratis bij Bitvavo

Profiteer van de laagste handelskosten van NL, staking rewards en een aanbod van 155+ crypto’s.

Bitvavo review: ervaringen van gebruikers

Verder vind ik het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van gebruikers. Op die manier is het mogelijk om een beter inzicht te krijgen in hoe goed een platform nu daadwerkelijk is.

Om hiervan een algemene indruk te krijgen, nemen we een kijkje op Trustpilot. Hier kunnen gebruikers reviews achterlaten. Voor Bitvavo zijn er al meer dan 13.000 reviews geplaatst (2022).

Het gemiddelde cijfer dat hier naar voren komt, is een 4,2 op een maximale score van 5. Dat is natuurlijk erg goed, maar waar heeft Bitvavo deze hoge score aan te danken?

Eigenlijk komen uit de reviews een beetje dezelfde punten naar voren die al benoemd zijn in deze Bitvavo review. Dat wil zeggen: lage kosten, gebruiksgemak en goede veiligheid. Ook de service kan op complimenten rekenen.

Op basis van de ervaringen van gebruikers kunnen we dus concluderen dat Bitvavo over het algemeen wordt gezien als een erg goede exchange.

Bitvavo reviews
Bitvavo reviews

Bitvavo kosten en fees

Ik denk niet dat je het hier voor het eerst leest, maar Bitvavo is de goedkoopste broker van Europa. Dit komt doordat zij zowel een broker als een exchange in één hebben ontwikkeld. De Bitvavo kosten bedragen dus nooit meer dan 0.25% per transactie. Ook hoef je niets extra te betalen voor iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving betalingen.

Sterker nog, je kan zelfs korting ontvangen wanneer je meer handelt.

VOLUME (30D)TAKER KOSTENMAKER KOSTEN
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.05%
€ 2 500 000+0.08%0.04%
€ 5 000 000+0.06%0.04%
€ 10 000 000+0.05%0.03%
€ 25 000 000+0.04%0.03%

Wil je handelen in crypto, dan zul je ook te maken krijgen met kosten. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan transactiekosten; de extra kosten die je dient te betalen bij het doen van een transactie. Deze en andere soorten kosten kunnen bij verschillende exchanges erg ver uit elkaar liggen. Hoe zit het met de kosten van Bitvavo?

Transactiekosten

Net als bij vrijwel iedere exchange, krijg je bij Bitvavo te maken met transactiekosten. Op het platform betaal je bij een transactie maximaal 0,25% aan deze kosten. Voor beginnende gebruikers is de eerste 1000 euro vrij van alle kosten.

Deposit kosten

Voor het storten van geld kan het ook zijn dat je hierover bepaalde kosten betaalt. Of dit het geval is en hoeveel het is, is afhankelijk van de betaalmethode.

Withdrawal kosten

Tenslotte krijg je te maken met kosten wanneer jij je terugtrekt uit een bepaalde cryptomunt. Hoeveel deze kosten zijn, is afhankelijk van de cryptomunt.

Het aanbod

Bitvavo startte in 2018 als een broker, maar verbouwde de boel in 2019 naar een exchange. Ze moeten dus voor iedere aangeboden munt een goed order boek kunnen aanleveren. Het aanbod was altijd relatief klein, maar 2021 heeft de exchange het aanbod flink aangepakt.

Op dit moment zijn er 180+ munten beschikbaar bij Bitvavo, die je eenvoudig kan verhandelen. Dit aanbod groeit regelmatig.

Bitvavo betaalmethodes

Bitvavo biedt veel verschillende betaalmethodes, omdat zij zich richten op heel Europa. Voordeel is dat de meestgebruikte betaalmethodes in Nederland en België volledig gratis zijn.

Betaalmethode
iDEAL
Bankoverschrijving
Bancontact
EPS Überweisung
GiroPay
MyBank
Sofort Überweisung

Creditcard betalingen worden in de loop van 2022 verwacht.

Ingebouwde wallets

Voor alle beschikbare munten ontvang je natuurlijk ook ingebouwde wallets. Dit is wel zo makkelijk. Ondanks dat het makkelijk is, raden wij je wel aan om je crypto in eigen beheer te bewaren. Je kan vanuit je Bitvavo portaal eenvoudig crypto versturen.

Door het aanbieden van ingebouwde wallets kunnen mensen makkelijker instappen.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is zeker betrouwbaar en wij hebben tientallen bestellingen gedaan bij Bitvavo. Van het aankopen van crypto, het verkopen en het uitbetalen naar je rekening, alles is altijd goed gegaan. Een uitbetaling in euro vindt dezelfde werkdag nog plaats!

Mocht je ergens niet uitkomen dan is de klantenservice bereikbaar via de live chat (super handig) of via de mail. Ik had binnen 5 minuten duidelijk antwoord op mijn vraag en dit gaat super snel. Het platform an sich spreekt voor zich, dus ik verwacht niet eens dat je de support nodig hebt.

Hetgeen wat het meeste vertrouwen wekt is de registratie bij De Nederlandsche Bank. Om te voldoen hieraan moest voldaan worden aan strenge eisen.

Handel 1.000 euro gratis bij Bitvavo

Profiteer van de laagste handelskosten van NL, staking rewards en een aanbod van 155+ crypto’s.

Conclusie: wel of geen Bitvavo gebruiken?

Inmiddels zijn we aan het einde van deze Bitvavo review gekomen. Dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken: moet je wel of geen gebruik maken van Bitvavo?

Het blijft natuurlijk een persoonlijke voorkeur als het gaat om welke exchange jij het fijnst vindt. Echter, kunnen we op basis van alle gegevens zeker concluderen dat Bitvavo over het algemeen een erg goede exchange is, die tot de top behoort.

Alle belangrijke aspecten van een exchange lijken bij Bitvavo in orde te zijn. Om die reden is Bitvavo zeker een platform dat aan te raden is.

Wil je ook makkelijk kunnen handelen in crypto? Neem dan dus zeker een kijkje bij Bitvavo.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Amsterdamse crypto exchange waar je euro kan storten met iDEAL en bankoverschrijving

Wat is het aanbod van Bitvavo?

Bitvavo biedt momenteel 180+ verschillende crypto’s aan die gekocht en verkocht kunnen worden met euro. Denk aan Bitcoin, Chainlink, VeChain en Bitcoin Cash.

Wat kost het Bitvavo platform?

Registratie is gratis en je kan gratis gebruikmaken van het platform. Voor iedere transactie betaal je echter wel kosten, namelijk maximaal 0.25% per transactie. Wanneer je meer handelt, ontvang je korting op de transactiekosten.

Kan je bij Bitvavo staken?

Ja, crypto staking is mogelijk bij Bitvavo. Dit dient je wel expliciet aan te zetten.

Wanneer mag ik handelen bij Bitvavo?

Alle Europese inwoners met een Europese bankrekening van 18 jaar of ouder mogen handelen bij Bitvavo. In sommige uitzonderlijke gevallen kan de toegang tot het platform geweigerd worden.

Bestaat er een Bitvavo app?

Ja, er is een app beschikbaar voor iOS en Android.

Plaats een reactie