Top 3 cryptovaluta te koop met iDEAL

Cryptovulata zijn immens populair en voor veel Nederlanders ideaal om in te investeren. Dit kan bij diverse zogeheten brokers. De materie is best ingewikkeld en juist dan kan een broker de oplossing bieden. De Nederlandstalige websites en het betaalgemak met iDEAL zijn perfect voor de nieuwkomer. Het betaalsysteem zorgt voor meer gemak en snelheid. Je hebt direct nadat de betaling is afgerond de beschikking over de gekozen cryptocurrency. Erg handig dus!

Let op: dit artikel is educatief bedoeld en geen enkel geval investeringsadvies of aansporing om crypto te kopen.

De beste iDEAL cryptovaluta van dit moment

Bitcoin

De Bitcoin is vanzelfsprekend de bekendste en oudste cryptocurrency aller tijden. Vrijwel de hele cryptomarkt volgt de actuele prijs van de munt. De overige munten worden ook wel ‘altcoins’ genoemd. De Bitcoin kent momenteel een waarde van ruim 15.000 euro. In 2015 kon je de Bitcoin nog aanschaffen voor een bedrag van 135 euro, het kan snel gaan. De cryptomunt is en blijft zeer populair. Je hoeft overigens niet gelijk één hele Bitcoin te kopen, je kan ook een paar euro investeren.

Ethereum

Ethereum was in 2017 nog verkrijgbaar voor slechts 10 euro. Sommige mensen grepen hun kans en hebben daar geen spijt van gehad. De cryptomunt kon je amper een jaar later al verkopen voor 1187 euro. Tegenwoordig is Ethereum verkrijgbaar voor ongeveer 420 euro. De munt staat al jarenlang op de tweede plaats achter de Bitcoin.

De laatste jaren is Ethereum met een groot project bezig om de cryptomunt te verbeteren. Hoogstwaarschijnlijk worden alle nieuwe technische pluspunten in 2022 volledig uitgerold.

VeChain

VeChain is een unieke cryptomunt met een grote community. In 2018 zakte de prijs van de VeChain nogal drastisch. Echter is het VeChain team druk bezig met verbeteringen en oplossingen. De munt richt zich voornamelijk op het inzichtelijk maken van de blockchain. VeChain is dan ook een samenwerking aangegaan met AliPay en Mastercard. Er zit veel potentie in de cryptomunt.

Waar kan ik cryptomunten kopen met iDeal?

Een van de grootste Nederlandse exchanges is Bitvavo. Je kan bij de aanbieder met iDeal cryptomunten kopen. Bitvavo staat bekend om zijn ruime assortiment aan cryptocurrency. Er worden ook vaak nieuwe munten toegevoegd aan het aanbod. Cryptocurrency aanschaffen is erg eenvoudig en daarnaast zijn de extra transactiekosten minimaal voor de klant. Je ontvangt een persoonlijke wallet en de munten verschijnen automatisch in de crypto wallet. Je kan dan ook in één oogopslag de waarde van jouw munten controleren. Vanzelfsprekend kan je betalen met het Nederlandse betaalsysteem iDEAL.

Welke banken bieden betalen met iDeal aan?

Het betaalsysteem iDEAL is uitsluitend beschikbaar voor personen met een Nederlandse bankrekening. Een groot aantal Nederlandse banken maakt gebruik van het betrouwbare systeem. De volgende banken ondersteunen de betrouwbare en vliegensvlugge betalingen met iDEAL:

 • ABN AMRO
 • ASN Bank
 • Bunq
 • Friesland Bank
 • ING
 • KNAB
 • Rabobank
 • Regiobank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot Bankiers

Plaats een reactie