Bitcoin kopen met iDEAL

Bitcoin (BTC) kopen met iDEAL

Waar kan ik Bitcoin kopen met iDEAL?

Bitcoin (BTC) met iDEAL kopen kan eenvoudig bij Nederlandse exchanges. Zie onderstaande lijst voor alle Bitcoin exchanges van Nederland.

Broker Omschrijving  
Bitcoin met iDEAL kopen bij Bitvavo 200+ munten, iOS en Android app, goedkoop, makkelijk voor beginners, BTC staking en Nederlands support
Tijdelijk GRATIS € 10 crypto en gratis €10.000 handelen
Bezoek
Bitcoin met iDEAL kopen bij Bitcoin Meester 200+ munten, eenvoudig voor beginners, geen wallet software nodig en Nederlandse support Bezoek
Bitcoin met iDEAL kopen bij Bybit 250+ munten, zeer lage fees, iOS en Android app, kennis vereist voor beginners en geen wallet software nodig. Let op: internationale exchange. Bezoek
Bitcoin met iDEAL kopen bij Coinmerce 350+ munten, iOS en Android app, perfect voor beginners, geen wallet software nodig en Nederlands support Bezoek
Bitcoin met iDEAL kopen bij Anycoin Direct 25+ munten, any to any coin traden, eigen wallet noodzakelijk en Nederlands support Bezoek
Bitcoin met iDEAL kopen bij Bitonic Bitcoin-only, geschikt voor beginners en Nederlandse support Bezoek
Bitcoin met iDEAL kopen bij Litebit 50+ munten, geschikt beginners, geen wallet software nodig en Nederlandse support Bezoek

Uiteraard betekent dit niet dat Bitvavo de beste BTC exchange is van Nederland. Alle bovenstaande exchanges zijn betrouwbaar en hebben hun eigen voor- en nadelen. De volgorde van bovenstaande brokers en exchanges is bepaald door een combinatie van de volgende factoren:

 • Gemak, is het eenvoudig om voor de beginnende investeerder hier BTC te kopen?
 • Prijzen, kun je hier tegen lage fees en eerlijke prijzen goedkoop Bitcoin kopen?
 • Aanbod, is het assortiment groot genoeg om veel (populaire) munten te kopen?
 • Klantenservice, word je voldoende geholpen bij aankoop, verkoop en aftersales?

Het kan zo zijn dat een andere exchange beter past bij jouw doelstellingen en eisen. Neem gerust een kijkje bij de overige exchanges om een weloverwogen keuze te maken. Ook is het mogelijk om meerdere exchanges te combineren, zeker als de munten die jij graag wilt verspreid zijn over meerdere brokers.

Waar kan ik Bitcoin kopen met iDEAL?
Hoe Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitvavo?
Hoe BTC opslaan in Bitcoin wallet?
Voordelen Bitcoin kopen bij Bitvavo
Exchange kiezen om Bitcoin te kopen

Hoe Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitvavo?

Zoals je kunt zien staat Bitvavo bovenaan de lijst met exchanges. Dit is omdat je hier gemakkelijk én goedkoop Bitcoin kunt kopen. Door onderstaande handelingen uit te voeren kun je eenvoudig beschikken over BTC munten.

Tip: Wist je dat je slechts een klein gedeelte van een Bitcoin kunt kopen? Bijvoorbeeld 0.1 BTC.

 1. Ga naar de exchange Bitvavo
 2. Klik op Aan de Slag om een account aan te maken (of Maak een account aan)
 3. Voer je (echte) gegevens in en verifieer je e-mailadres
 4. Verifieer overige gegevens, zoals je mobiele telefoonnummer, bankrekening en eventueel je identiteit
 5. Klik op Euro’s storten en betaal met iDEAL om je account aan te vullen met tegoed
 6. Klik achter Bitcoin (BTC) op Kopen
 7. Geef aan hoeveel euro je wilt investeren en klik op Doorgaan
 8. Na bevestiging heb jij succesvol Bitcoin gekocht!

Hoe BTC opslaan in Bitcoin wallet?

Als je gebruikmaakt van Bitvavo heb je geen externe wallet nodig. Alle munten kunnen opgeslagen worden op de systemen van deze partij, zo ook Bitcoin. Er wordt gebruik gemaakt van zogeheten cold storage, dat houdt in dat de cryptovaluta niet op systemen worden opgeslagen die toegang hebben tot het internet. Let wel op, niet alle brokers bieden de ondersteuning om ook cryptovaluta op te slaan en bij sommige brokers heb je eigen wallet software nodig.

Veiligheid voorop

Schakel altijd tweestapsverificatie in voor al je accounts waar je cryptovaluta hebt staan. Dit maakt het moeilijker voor hackers om je account binnen te dringen. Hoewel Bitvavo zegt dat haar systemen veilig zijn en dat zij juiste beveiligingsmaatregelingen hebben genomen, raden wij iedereen aan om je BTC in eigen beheer te houden. Dit kan door middel van een desktop wallet of een hardware wallet. Een bekende en veelgebruikte hardware wallet is de Ledger Nano X. Door je munten in eigen beheer te houden ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je munten en ben je bij een hack van een broker niet alles kwijt.

Voordelen Bitcoin kopen bij Bitvavo

 1. Meer dan 45 munten tegen een concurrerende prijs
 2. Overal traden met de Apple iOS en Android app
 3. Perfect geschikt voor beginnende investeerders
 4. Geen software nodig op Bitcoin op te slaan of te beheren
 5. Snelle Nederlandse klantenservice
 6. Handige tools, zoals koersen inzien en statistieken voor je portfolio

Exchange om Bitcoin te kopen

Er zijn altijd wel verschillende plekken waar je Bitcoin kunt kopen, maar hoe maak jij de juiste keuze? Allereerst zijn alle getoonde BTC exchanges en brokers op deze pagina betrouwbare Nederlandse partijen die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Alle gegevens zijn inzichtelijk in het handelsregister en kan door iedereen opgevraagd worden. Doordat deze brokers zich gevestigd hebben in Nederland is het hier mogelijk om gemakkelijk met iDEAL te betalen. Naast deze betaalmethode zijn vaak ook andere betaalmethodes mogelijk als: bankoverschrijving en Bancontact.

De brokers Bitvavo en Bitcoin Meester onderscheiden zich op verschillende vlakken, maar concurreren sterk met elkaar. Zo proberen ze allemaal op één of meerdere punten uit te blinken.

Welke Bitcoin exchange is de beste?

Alle getoonde Bitcoin exchanges zijn goed, maar je moet goed kijken wat jouw wensen en eisen zijn. Wil je bijvoorbeeld zo goedkoop mogelijk Bitcoin kopen, kies dan de broker met de laagste kosten/fees. Houd daarbij de Bitcoin koers in de gaten, op die manier kun je de extra kosten berekenen. Wil je snelle reactie en veel hulp bij je aankoop van BTC, kies dan de broker met de beste klantenservice. Wil je zoveel mogelijk keuze, kies dan de broker met het grootste assortiment.

Wat kan ik nog meer naast Bitcoin kopen?

Naast BTC kopen, kun je uiteraard ook weer je Bitcoin verkopen tegen euro’s. Deze euro’s kun je weer uit laten betalen op je bankrekening. Ook kan je, als je al beschikt over cryptovaluta, munten storten in je account of juist eraf halen om te bewaren in eigen beheer.

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Wij tonen verschillende brokers en exchanges waar je Bitcoin kan kopen met iDEAL. Deze aanbieders hebben in de meeste gevallen meerdere crypto's in het assortiment.

Kan ik alleen met iDEAL betalen?

Nee, de meeste brokers bieden ook andere betaalmethodes aan, zoals Bancontact, creditcard, SOFORT Banking, bankoverschrijving en veel meer. Bij Bitcoin exchanges daarentegen kan je vaak alleen met crypto en creditcard betalen.

Dit is de eerste keer dat ik Bitcoin koop, is het ook geschikt voor beginners?

Jazeker, wij richten ons zowel op investeerders die in Bitcoin willen stappen. De brokers die op onze website staan zijn eenvoudig in gebruik en laagdrempelig. Hierdoor kunnen zowel beginners als ervaren handelaren gebruik maken van hun diensten.

Heb ik ook een Bitcoin wallet nodig?

In de meeste gevallen is dit niet nodig. Er zijn enkele Bitcoin brokers waarbij het wel verplicht is om een wallet aan te maken. Dit staat altijd duidelijk vermeldt tijdens het aankopen van Bitcoin.

Plaats een reactie