Cardano kopen met iDEAL

Cardano (ADA) kopen met iDEAL

Waar kan ik Cardano kopen met iDEAL?

Cardano (ADA) met iDEAL kopen kan eenvoudig bij Nederlandse exchanges. Zie onderstaande lijst voor alle Cardano exchanges van Nederland.

Broker Omschrijving
Cardano met iDEAL kopen bij Bitvavo 200+ munten, goedkoopste exchange, makkelijk voor beginners, rente over je crypto, app en support in NL
Tijdelijk GRATIS € 10 crypto en gratis €10.000 handelen
Bezoek
Cardano met iDEAL kopen bij Bitcoin Meester 200+ munten, eenvoudig voor beginners, geen wallet software nodig en support in het Nederlands
Ontvang jaarlijks 3% rente over je stablecoins
Bezoek
Cardano met iDEAL kopen bij Bitqist 350+ munten, perfect voor beginners, geen wallet software nodig en Nederlands support
2 maanden 25% korting op fees
Bezoek
Cardano met iDEAL kopen bij Bybit 250+ munten, zeer lage fees, iOS en Android app, kennis vereist voor beginners en geen wallet software nodig. Let op: internationale exchange, eerst Bitcoin kopen met iDEAL. Bezoek
Cardano met iDEAL kopen bij Litebit 50+ munten, geschikt beginners, geen wallet software nodig en Nederlandse support Bezoek

Uiteraard betekent dit niet dat Bitvavo de beste ADA exchange is van Nederland. Alle bovenstaande exchanges zijn betrouwbaar en hebben hun eigen voor- en nadelen. De volgorde van bovenstaande brokers en exchanges is bepaald door een combinatie van de volgende factoren:

 • Gemak, is het eenvoudig om voor de beginnende investeerder hier ADA te kopen?
 • Prijzen, kun je hier tegen lage fees en eerlijke prijzen goedkoop Cardano kopen?
 • Aanbod, is het assortiment groot genoeg om veel (populaire) munten te kopen?
 • Klantenservice, word je voldoende geholpen bij aankoop, verkoop en aftersales?

Het kan zo zijn dat een andere exchange beter past bij jouw doelstellingen en eisen. Neem gerust een kijkje bij de overige exchanges om een weloverwogen keuze te maken. Ook is het mogelijk om meerdere exchanges te combineren, zeker als de munten die jij graag wilt verspreid zijn over meerdere brokers.

Waar kan ik Cardano kopen met iDEAL?
Hoe Cardano kopen met iDEAL bij Bitvavo?
Hoe ADA opslaan in Cardano wallet?
Voordelen Cardano kopen bij Bitvavo
Exchange kiezen om Cardano te kopen

Hoe Cardano kopen met iDEAL bij Bitvavo?

Zoals je kunt zien staat Bitvavo bovenaan de lijst met exchanges. Dit is omdat je hier gemakkelijk én goedkoop Cardano kunt kopen. Door onderstaande handelingen uit te voeren kun je eenvoudig beschikken over ADA munten.

Tip: Wist je dat je slechts een klein gedeelte van een Cardano kunt kopen? Bijvoorbeeld 0.1 ADA.

 1. Ga naar de exchange Bitvavo
 2. Klik op Aan de Slag om een account aan te maken (of Maak een account aan)
 3. Voer je (echte) gegevens in en verifieer je e-mailadres
 4. Verifieer overige gegevens, zoals je mobiele telefoonnummer, bankrekening en eventueel je identiteit
 5. Klik op Euro’s storten en betaal met iDEAL om je account aan te vullen met tegoed
 6. Klik achter Cardano (ADA) op Kopen
 7. Geef aan hoeveel euro je wilt investeren en klik op Doorgaan
 8. Na bevestiging heb jij succesvol Cardano gekocht!

Hoe ADA opslaan in Cardano wallet?

Als je gebruikmaakt van Bitvavo heb je geen externe wallet nodig. Alle munten kunnen opgeslagen worden op de systemen van deze partij, zo ook Cardano. Er wordt gebruik gemaakt van zogeheten cold storage, dat houdt in dat de cryptovaluta niet op systemen worden opgeslagen die toegang hebben tot het internet. Let wel op, niet alle brokers bieden de ondersteuning om ook cryptovaluta op te slaan en bij sommige brokers heb je eigen wallet software nodig.

Veiligheid voorop

Schakel altijd tweestapsverificatie in voor al je accounts waar je cryptovaluta hebt staan. Dit maakt het moeilijker voor hackers om je account binnen te dringen. Hoewel Bitvavo zegt dat haar systemen veilig zijn en dat zij juiste beveiligingsmaatregelingen hebben genomen, raden wij iedereen aan om je ADA in eigen beheer te houden. Dit kan door middel van een desktop wallet of een hardware wallet. Een bekende en veelgebruikte hardware wallet is de Ledger Nano S. Door je munten in eigen beheer te houden ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je munten en ben je bij een hack van een broker niet alles kwijt.

Voordelen Cardano kopen bij Bitvavo

 1. Meer dan 45 cryptovaluta tegen scherpe prijzen
 2. Overal traden met de Apple iOS en Android app
 3. Ideaal voor startende investeerders
 4. Wallet software om Cardano te bewaren en te beheren is niet noodzakelijk
 5. Nederlandse support bereikbaar via e-mail
 6. Handige tools, zoals koersen inzien en statistieken voor je portfolio

Exchange om Cardano te kopen

Er zijn altijd wel verschillende plekken waar je Cardano kunt kopen, maar hoe maak jij de juiste keuze? Allereerst zijn alle getoonde ADA exchanges en brokers op deze pagina betrouwbare Nederlandse partijen die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Alle gegevens zijn inzichtelijk in het handelsregister en kan door iedereen opgevraagd worden. Doordat deze brokers zich gevestigd hebben in Nederland is het hier mogelijk om gemakkelijk met iDEAL te betalen. Naast deze betaalmethode zijn vaak ook andere betaalmethodes mogelijk als: bankoverschrijving en Bancontact.

De brokers Bitvavo en Bitcoin Meester onderscheiden zich op verschillende vlakken, maar concurreren sterk met elkaar. Zo proberen ze allemaal op één of meerdere punten uit te blinken.

Welke Cardano exchange is de beste?

Alle getoonde Cardano exchanges zijn goed, maar je moet goed kijken wat jouw wensen en eisen zijn. Wil je bijvoorbeeld zo goedkoop mogelijk Cardano kopen, kies dan de broker met de laagste kosten/fees. Wil je snelle reactie en veel hulp bij je aankoop van ADA, kies dan de broker met de beste klantenservice. Wil je zoveel mogelijk keuze, kies dan de broker met het grootste assortiment.

Wat kan ik nog meer naast Cardano kopen?

Naast ADA kopen, kun je uiteraard ook weer je Cardano verkopen tegen euro’s. Deze euro’s kun je weer uit laten betalen op je bankrekening. Ook kan je, als je al beschikt over cryptovaluta, munten storten in je account of juist eraf halen om te bewaren in eigen beheer.

Plaats een reactie