Top 5: Beste en goedkoopste crypto exchanges

De cryptowereld is door de jaren heen al flink getransformeerd. In de beginfase van de cryptomunten waren het uitsluitend de kenners die de munten op de kop konden tikken, simpelweg door de technische kwaliteiten van deze personen.

Tegenwoordig kan iedereen cryptocurrency aanschaffen op het internet. Er zijn diverse bedrijven uit de grond gestapt die het aankopen van cryptomunten makkelijker hebben gemaakt. Binnen een mum van tijd ben jij eigenaar van de gewenste cryptomunt en op ieder moment kan jij deze ook weer verkopen.

De bekende crypto exchanges bieden gemak, veiligheid, een ruim aanbod aan cryptocurrency en beschikken over een eigen app voor de smartphone en tablet. Daarnaast is het bij de meeste exchanges mogelijk om te betalen met iDeal en eventuele uitbetalingen naar een bankrekening te laten overmaken.

Hieronder hebben wij de 5 beste en goedkoopste crypto-exchanges van dit moment genoteerd:

Nummer 1: Bitvavo

Bitvavo App

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met een vestiging in Amsterdam. Het cryptobedrijf is aangesloten bij de Nederlandsche Bank en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De lage kosten en het feit dat de gebruikers crypto kunnen kopen met iDeal zijn al grote pluspunten. Daarnaast is Bitvavo ook een broker en dus ook geschikt voor de ervaren cryptohandelaren. Vanzelfsprekend beschikt Bitvavo ook over een eigen app, die jij gratis kan downloaden in de App Store en de Google Play Store.

De transactiekosten zijn laag bij Bitvavo en bedragen maximaal 0,25%. Dat is een schijntje in vergelijking met de concurrenten. Storten kan onder andere met iDeal en opgenomen geld staat binnen no-time op jouw bankrekening. Het is ook mogelijk om rente te ontvangen over cryptocurrency. De site is volledig in de Nederlandse taal en het platform is zeer gebruiksvriendelijk. Dat komt voornamelijk doordat Bitvavo als doel heeft om iedereen te kunnen bereiken, ook de nieuwkomers die geen enkele ervaring hebben met de cryptohandel. De nieuwe klanten krijgen direct een cadeau van Bitvavo en mogen de eerste 10.000 euro gratis handelen, oftewel zonder extra transactiekosten. Daarnaast ontvang je 10 euro gratis. Bitvavo is ideaal voor de beginnende cryptohandelaar.

Lees meer in onze Bitvavo review.

Ontvang 10 euro gratis en handel 10.000 euro gratis bij Bitvavo

Handel in 200+ munten

Nummer 2: Bybit

De crypto exchange Bybit is een internationaal bedrijf en wereldberoemd. Dat komt mede door het bijzondere ruime aanbod aan cryptomunten. Je kan in een handomdraai Bitcoin aanschaffen of toch één van de honderden altcoins. Er moet dan gedacht worden aan Ethereum, Ripple en de Dogecoin.

BNB Logo

Bybit heeft een kantoor op Malta, maar ook diverse vestigingen door de hele wereld. Bybit doet er alles aan om de kosten zo laag als mogelijk te houden voor zijn klanten en dat kunnen wij alleen maar waarderen. Het is voor alle gebruikers ook mogelijk om te traden in Futures (behalve Nederlanders) en geld te storten met iDeal. De Belgische klanten krijgen de optie om een storting te verrichten met Bancontact.

De crypto exchange Bybit is zeer ervaren en heeft zelfs een eigen cryptocurrency in het aanbod staan. De klanten kunnen namelijk ook de zogeheten MNT Coin kopen. Het voordeel is dat eventuele transactiekosten lager uitvallen wanneer jij de MNT in bezit hebt. Je krijgt bijvoorbeeld 25% extra korting. Bybit keert ook provisies uit aan alle klanten die de munt hebben gekocht en in hun portefeuille hebben staan. Het grootste pluspunt van Bybit is zonder enige twijfel de lage kosten.

Nummer 3: Bitcoin Meester

In Aalsmeer is het hoofdkantoor van de Nederlandse crypto exchange Bitcoin Meester te vinden. Het bedrijf doet veel aan promotie. Je moet denken aan televisie- en radioreclames. Daarnaast is Bitcoin Meester ook een partner van de professionele voetbalclub AZ.

In het aanbod van Bitcoin Meester staan momenteel ruim 200 verschillende cryptomunten en er verschijnen regelmatig nieuwe munten in het assortiment. Je kan bijvoorbeeld Bitcoin kopen, maar ook de spotgoedkope Shiba Inu. Bitcoin Meester richt zichzelf uitsluitend op de Nederlandse markt en staat te boek als betrouwbaar en professioneel. Voor de Europese markt hebben zij Bitladon opgericht.

Storten kan gemakkelijk met iDeal en het Belgische Bancontact. Eventuele opnames verschijnen na enkele uren of dagen op de bankrekening. De klantenservice is eenvoudig bereikbaar en spreekt vanzelfsprekend Nederlands. Het platform is onwijs simpel, waardoor ook de nieuwkomer zich meteen kan redden in de cryptowereld. Enige minpuntje is dat Bitcoin Meester relatief hoge transactiekosten hanteert.

Nummer 4: LiteBit

Een andere bekende Nederlandse crypto exchange is LiteBit. Het Rotterdamse cryptobedrijf werd in 2013 opgericht en is dus al jarenlang actief. Deze ervaring komt goed van pas en is ook te merken. Het platform voldoet aan de wensen van de klanten en is ook geschikt voor de nieuwkomers. Er worden momenteel 46 verschillende cryptomunten aangeboden bij LiteBit. Het gaat dan om de bekende munten, maar ook om onbekendere cryptocurrency zoals de UniBright, RavenCoin en Band Protocol. De cryptomunten kan een gebruiker van LiteBit aanschaffen met iDeal, een bankoverschrijving of een creditcard.

De klanten staan op de eerste plaats bij LiteBit. Dat is onder andere te merken aan de openingstijden van de klantenservice, dat namelijk 24 uur per dag is geopend. De transactiekosten zijn relatief hoog bij LiteBit. De crypto exchange rekent rond de 2% handelskosten.

LiteBit is daarmee niet de goedkoopste crypto exchange uit onze lijst, maar ook zeker niet de duurste. Het platform is overzichtelijk, gemakkelijk en doeltreffend.

Nummer 5: Coinbase

De cryptocurrency exchange Coinbase is één van de grootste cryptobedrijven ter wereld. Coinbase mocht al meer dan 68 miljoen gebruikers verwelkomen en is actief in meer dan 100 landen. Er zijn dan ook ruim 2100 medewerkers werkzaam voor de exchange. Coinbase staat bekend als een veilige aanbieder en scoort hoog op het gebied van betrouwbaarheid. Er kan eenvoudig cryptocurrency worden gekocht en verkocht. Nieuwkomers kunnen tot wel 25 dollar aan extra’s verwachten als zij actief zijn op het platform.

Het assortiment van Coinbase is niet gigantisch. Het is gelukkig wel mogelijk om te handelen in Bitcoin, Ethereum, Cardano en diverse andere bekende munten. De klanten kunnen gebruik gaan maken van een Coinbase wallet. Het voordeel daarvan is dat de gebruiker ook direct verzekerd is bij eventuele diefstal.

De website van de crypto exchange staat trouwens ook nog vol met interessante informatie over de cryptocurrency, wallets en nog veel meer. Coinbase is een veilige aanbieder van cryptocurrency.

Zijn alle exchanges op deze pagina betrouwbaar?

Drie van de vijf crypto exchanges op deze pagina hebben een registratie bij De Nederlandsche Bank. De andere exchange is de grootste exchange ter wereld (Bybit) en Coinbase is een beursgenoteerd bedrijf.

Welke kosten betaal je bij een exchange?

Een account openen is vaak gratis. De kosten die je betaalt zijn de omwisselkosten per transactie. Dit kan variëren van 0.10% tot wel 2.00% per trade. Daarnaast kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor het storten of opnemen van gelden.

Welke exchange is het best?

Dat is een persoonlijke keuze. Wij hebben de voordelen en nadelen van de beurzen belicht. Jij kan zelf de keuze maken welke partij of partijen het beste bij jou passen.