Altcoins maken een comeback in 2021

In de vorige editie legden we je uit dat de Pi Cycle Top indicator al meerdere malen de top van de Bitcoin bubbel tot op 3 dagen nauwkeurig heeft voorspeld. En ook deze keer viel het kruisen van deze moving averages samen met de top van Bitcoin van de afgelopen weken (zie tweet).

Maar zoals Philip Swift – de bedenker van deze indicator – al aangaf, verwacht hij dat dit niet dé top gaat zijn van de gehele Bitcoin bubbel, omdat veel andere indicatoren erop wijzen dat de bullmarkt nog in volle gang is.

Wat daarnaast opvalt is dat elf dagen na het afgaan van deze alarmbel, de gele lijn alweer onder de groene lijn is gedoken. Philip Swift tweette daarom deze week ook dat hij verwacht dat deze indicator ergens in de komende weken of maanden nog een keer af zal gaan. En het is niet ondenkbaar dat deze indicator dan wel dé echte top van de Bitcoin bubbel signaleert.

Altcoins maken een comeback

Het was duidelijk dat een aantal altcoins achterbleven ten opzichte van Bitcoin, waaronder Litecoin en Neo. De afgelopen weken hebben die projecten inderdaad behoorlijk wat terrein teruggewonnen. Dat gold niet alleen voor Litecoin en Neo, maar ook voor veel andere oude bekenden zoals Eos, Qtum, Dash, Monero en Ontology.

Maar het lijkt erop dat veel altcoins pas net op hun retour zijn. Want ondanks dat veel alts de afgelopen maand meer dan in waarde verdubbelde ten opzichte van Bitcoin, is hun waarde nog steeds slechts een schim van wat het ooit waard is geweest (zie onderstaande afbeelding).

NEO BTC grafiek

Er is natuurlijk totaal geen garantie dat de meeste altcoins ooit weer dezelfde waarde versus Bitcoin zullen bereiken als begin 2018, maar de rally’s van afgelopen weken tonen in ieder geval aan dat deze projecten nog lang niet zijn doodgebloed.

En in de bovenstaande afbeelding kun je bijvoorbeeld goed zien dat Litecoin in het verleden al veel vaker enorm is opgeveerd na een lange periode waarin de koers daalde ten opzichte van Bitcoin (gele cirkels). Mijn verwachting is daarom dat een nog grotere opleving van Litecoin ten opzichte van Bitcoin niet lang meer op zich laat wachten. En die verwachting heb ik ook voor veel van de andere hierboven genoemde alts.

Kijkend naar de Bitcoin Dominance grafiek (totale marktwaarde van Bitcoin ten opzichte van de totale marktwaarde van crypto), hebben altcoins ook nog wel wat ruimte om op Bitcoin in te lopen. Het eerstvolgende belangrijke supportlevel van deze grafiek (gele box in de onderstaande afbeelding) ligt zo’n 8 tot 20% lager. Dat betekent dat alle altcoins gezamenlijk nog een behoorlijk deel van de totale crypto marktwaarde van Bitcoin kunnen afsnoepen voordat het een logisch moment zou zijn voor Bitcoin om weer wat terrein terug te winnen.

Bitcoin Dominance

Het is handig om deze grafiek de komende tijd nauwlettend in de gaten te houden. Dit zou je kunnen helpen met het bepalen van een goed moment om je altcoins weer om te zetten in Bitcoin. Veel succes!

Plaats een reactie