Dash kopen met iDEAL

Dash (DASH) kopen met iDEAL

Waar kan ik Dash kopen met iDEAL?

Alle Dash exchanges van Nederland waar je makkelijk én veilig Dash (DASH) met iDEAL kunt kopen. Bekijk het overzicht en ontdek welke broker het beste bij jouw doelen past.

Broker Omschrijving
Dash met iDEAL kopen bij Bitcoin Meester 200+ munten, eenvoudig voor beginners, geen wallet software nodig en support in het Nederlands
Ontvang jaarlijks 3% rente over je stablecoins
Bezoek
Dash met iDEAL kopen bij Bitqist 140+ munten, perfect voor beginners, geen wallet software nodig en Nederlands support
2 maanden 25% korting op fees
Bezoek
Dash met iDEAL kopen bij Binance 250+ munten, zeer lage fees, iOS en Android app, kennis vereist voor beginners en geen wallet software nodig. Let op: internationale exchange, eerst Bitcoin kopen met iDEAL. Bezoek
Dash met iDEAL kopen bij Litebit 50+ munten, geschikt beginners, geen wallet software nodig en Nederlandse support Bezoek

Zoals je ziet staat Bitcoin Meester bovenaan de lijst van alle Dash brokers van Nederland. Deze keuze hebben wij gemaakt, omdat je hier simpelweg makkelijk DASH kunt kopen en/of verkopen, zij zeer goede support leveren aan beginnende handelaren én zij bieden eerlijke prijzen zodat je niet te veel betaalt. Dit betekent natuurlijk niet dat de andere brokers niet deugen en dat het meteen de beste Dash exchange van Nederland is. Wij hebben in onze overzichten alleen betrouwbare en eerlijke exchanges opgenomen en het is zeker niet dat Bitcoin Meester veel beter is dan bijvoorbeeld Knaken. Sterker nog wij maken gebruik van alle bovenstaande brokers om zo een zo groot mogelijke portfolio samen te stellen. De keuze om een (voor jou) goede broker te kiezen is volledig persoonlijk en hangt af van je eisen en wensen. Wij de keuze gemaakt door onszelf de volgende vragen te stellen:

 • Is de broker geschikt voor een beginnende trader en kan je hier zonder technisch gedoe DASH kopen?
 • Rekent de broker geen hoge prijzen en kun je hier goedkoop Dash kopen?
 • Kun je hier een redelijke portfolio samenstellen? Dus is het assortiment redelijk groot, zodat je niet bij tientallen brokers moet aanmelden.
 • Word je geholpen bij vragen over het systeem, aan- of verkoop en bij aftersales?

Doordat wij bij alle brokers aangemeld zijn, kunnen wij bovenstaande brokers redelijk op volgorde inschatten. Het is wel zo dat deze keuze berust op onze eigen mening. Het kan dus zijn dat bepaalde punten minder belangrijk zijn voor jou of dat je iets heel anders zoekt in een betrouwbare broker. Neem dus een kijkje bij alle brokers om goed te onderzoeken welk bedrijf het beste bij jou past en waar je je goed bij voelt. Het komt regelmatig voor dat bezoekers zich aanmelden bij meerdere brokers om alles eens even te testen of om tot een groter portfolio te komen.

Waar kan ik Dash kopen met iDEAL?
Hoe Dash kopen met iDEAL bij Bitcoin Meester?
Hoe DASH bewaren in Dash wallet?
Voordelen Dash kopen bij Bitcoin Meester
Exchange kiezen om Dash te kopen

Hoe Dash kopen met iDEAL bij Bitcoin Meester?

Bovenstaande brokers zijn speciaal ingericht voor de beginnende én de ervaren cryptocurrency investeerder. Het is enorm makkelijk om tegoed te storten in je account en daadwerkelijk DASH-munten te kopen. Met uitzondering van de Binance exchange deze is geschikt voor de iets ervaren trader of beginnende traders die meer en vaker willen traden. De overige exchanges hebben hun systemen zo ingericht dat het mogelijk is om met slechts een paar klikken te beschikken over DASH coins of een andere munt uit het assortiment. Volg onze handleiding om Dash te kopen bij de Bitcoin Meester exchange.

Tip: Wist je dat je slechts een klein gedeelte van een Dash kunt kopen? Bijvoorbeeld 0.1 DASH.

 1. Ga naar de exchange BitcoinMeester
 2. Klik op Open een Account en open een gratis rekening
 3. Verifieer je gegevens
 4. Klik op Euro’s storten en betaal met iDEAL
 5. Klik op Kopen achter Dash (DASH)
 6. Geef aan hoeveel je wilt kopen
 7. Na aankoop heb je Dash gekocht

Hoe DASH bewaren in Dash wallet?

Voorheen was het noodzakelijk dat je voor iedere munt een aparte wallet moest downloaden en installeren. Zeker als je meerdere munten in je portfolio hebt kan dit aardig wat schijfruimte en resources vragen van je computer. Om het jou zo aangenaam mogelijk te maken hebben bovenstaande brokers hun systemen zo ingericht dat je je munten bij hun kan opslaan. Zo wordt bijvoorbeeld direct na aankoop van je Dash de munt in jouw eigen Bitcoin Meester-wallet opgeslagen. Vanuit je eigen wallet kun je zelf bepalen of je ze daar laat staan of dat je ze verstuurt naar een andere wallet. Het grootste gedeelte van de munten bij Bitcoin Meester worden opgeslagen in offline, cold-storage wallets. Dit houdt in dat niet met een internetconnectie bij jouw munten kan, zo ook niet kwaadwillende personen.

Dash heeft net zoals de andere altcoins een decentraal karakter. Betalingen kunnen uitgevoerd worden in een anonieme sfeer waarbij er geen tussenkomst is van banken of andere instanties en organen. Dat heeft zo z’n voordelen, maar vergt anderzijds ook de nodige voorzichtigheid.

Een geschikte Dash wallet

Op vlak van veiligheid weet het netwerk heel wat te garanderen. Toch moeten we dat een stuk relativeren: encryptie en blockchain weten de veiligheid van de altcoin te garanderen, maar niet van het bezit ervan. Zie het een beetje zoals bij cashgeld: het geld kan niet vervalst worden, maar kan nog steeds gesloten worden. Om die reden is het gebruik van een geschikte en veilige Dash wallet ten zeerste aan te raden. Zo’n wallet is een veilige opslagplaats waar je jouw altcoins in kan opslaan.

In principe gaat onze voorkeur altijd uit naar een offline Dash wallet, maar toch durven we dat ook te relativeren. Immers: ook gebruiksgemak speelt een belangrijke rol. De beste Dash wallet? Dat is voor ons de wallet die grootse veiligheidsvereisten weet te combineren met een ongeëvenaard gebruiksgemak. Zie het een beetje zoals een portemonnee met de veiligheidsvoorwaarden van een stugge kluis. Wij gaan samen met jou op zoek naar de best geschikte wallet voor jouw toepassingen.

Veiligheid is een belangrijk aspect, zeker met cryptocurrency!

Hoewel de systemen en wallets Bitcoin Meester en Knaken veilig zijn, raden wij je toch aan om de nodige beveiligingsmaatregelen te nemen. Het inschakelen van 2-staps-verificatie hoort een standaard bezigheid van je te worden bij portalen waar je geld of cryptovaluta hebt staan. Dit kan met de Google Authenticator app en is verkrijgbaar in de Play Store (Android) en in de App Store (Apple iOS). Daarnaast worden vaak standaard wachtwoordlijsten gebruikt om je account binnen te dringen. Gebruik dus altijd een uniek en sterk wachtwoord voor iedere account die je hebt. Zeker account die een grote waarde vertegenwoordigen zijn vaak het doelwit van hackers.

Het is erg makkelijk om je cryptovaluta op te slaan bij bijvoorbeeld Bitcoin Meester, maar wij raden je toch aan om je munten in eigen beheer te bewaren. Zeker als je munten steeds meer waard worden of als je (voor jou) veel geld online hebt staan. Het in eigen beheer houden van munten kan door gebruik te maken van de volgende wallets:

 • Een desktop wallet (Exodus)
 • Een hardware wallet (Ledger Nano S)
 • Een paper wallet

Als je de DASH-munten in eigen beheer hebt dan ben jij zelf verantwoordelijk voor de beveiliging. De standaard regel is: alleen geld waarmee getrade wordt op een exchange houden en munten die voor langere termijn bedoeld zijn, versturen naar je eigen wallet.

Voordelen Dash kopen bij Bitcoin Meester

 1. Meer dan 100 munten tegen een concurrerende prijs
 2. Verhoog VIP Status en krijg tot 1,75% korting
 3. Uitermate voor beginnende crypto handelaren
 4. Geen software nodig op Dash op te slaan of te beheren
 5. Snelle Nederlandse klantenservice

Exchange kiezen om Dash te kopen

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je door het aantal exchanges niet meer goed weet welke je moet kiezen. Het kiezen van een exchange is een persoonlijke keuze, waarbij je jezelf af moet vragen waar je naar opzoek bent. Wij hebben het overzicht voor jou gecreëerd en jij hoeft alleen nog maar een keuze te maken tussen alle Dash aanbieders van Nederland. Het overzicht is niet zomaar samengesteld, maar bevat alleen maar de betrouwbare brokers en exchanges van Nederland (m.u.v. Binance dit is een internationale exchange). Dit houdt in dat alle exchanges staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dat je alle gegevens kunt inzien via kvk.nl. Het voordeel hiervan is dat betaalmogelijkheden als iDEAL aangeboden kunnen worden. Hiermee kun je snel en veilig betalingen via het internet doen.

Welke Dash exchange is de beste?

Laten we voorop stellen dat er geen beste Dash exchange is en dat ze allemaal erg goed zijn. Het is alleen dat de ene exchange waarschijnlijk beter bij jouw doelen past dan de ander. Om een goede keuze te maken kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Welke exchange biedt de laagste prijs, zodat ik goedkoop Dash kan kopen?
 • Biedt de exchange voldoende hulp bij aan- of verkoop (en heb ik hulp hierbij nodig)?
 • Kan ik alle munten kopen en weer verkopen waarin ik geïnteresseerd ben?

Dit zijn de meest gestelde vragen van gebruikers naar exchanges, maar misschien heb jij nog andere. Spit alle exchanges eens door om te kijken welke het beste bij jou past. Onthoud: er is geen foute keuze en alle exchanges zijn perfect geschikt om te beleggen.

Wat kan ik nog meer naast Dash kopen?

Op een exchange kun je natuurlijk niet alleen Dash kopen. Het is ook mogelijk om je DASH coins te verkopen tegen de huidige waarde van dat moment. Ook het verkoopproces is bij alle exchanges erg eenvoudig ingericht en kan al met een paar klikken op de knop. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het juiste moment bepalen. Na verkoop wordt het tegoed bijgeschreven in je account en kun je zelf beslissen of je dit laat uitbetalen op je IBAN rekening of dat je het opnieuw investeert in een andere munt. Hierbij kun je een keuze maken uit het totale assortiment van de broker. Naast het kopen en verkopen van munten kun je ook munten opnemen en versturen naar een wallet in eigen beheer. Denk hierbij aan dat je DASH-munten verstuurt naar je hardware wallet (let op: alleen als je hardware wallet DASH ondersteunt!) of naar een andere wallet in eigen beheer. Andersom is het ook mogelijk om munten weer te storten bij de broker om deze te verkopen of om te wisselen tegen andere munten.

Plaats een reactie