De Pi Cycle top van Philip Swift voorspelt Bitcoin top

Philip Swift, een bekende technisch analist, is de ontwikkelaar van verschillende indicatoren die hij speciaal heeft ontwikkelt voor en toepast op Bitcoin. Zijn misschien wel bekendste indicator is de Pi Cycle Top indicator. De reden daarvan is dat deze indicator tot drie keer toe de top van de Bitcoin bubbel op drie dagen nauwkeurig heeft voorspeld.

Deze indicator bestaat uit twee moving averages die elkaar zelden kruisen. Maar, zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, alle drie de keren dat de 111DMA (gele lijn) boven de 350DMA x 2 (groene lijn) kruiste, was dat binnen drie dagen van de top van de Bitcoin bubbel.

Zoals de afbeelding ook toont, zijn we slechts een paar dagen verwijderd voordat het kruisen van deze twee moving averages weer plaatsvindt. Dat deze indicator de afgelopen drie keer juist bleek, betekent niet dat dat nu zeker weer het geval zal zijn, maar toch is het goed om waakzaam te zijn en dit de komende tijd in je achterhoofd te houden.

Philip Swift zelf schreef overigens vorige week in zijn nieuwsbrief dat hij denkt dat deze indicator de top van de bubbel deze keer niet goed voorspelt. Andere indicatoren die hij gebruikt om te bepalen hoe de Bitcoin markt er op dit moment voor staat zien er volgens hem juist nog steeds bullish uit en daarom verwacht hij geen grote crash op korte termijn.

Hoe zit het met de altcoins?

Veel altcoins stegen behoorlijk de afgelopen anderhalve maand. Relatief kleine coins als Hedera Hashgraph, Theta en Chiliz werkten zichzelf de top 50 meest waardevolle coins in, door meerdere malen over de kop te gaan. Maar waar een aantal van deze kleinere coins extreem hard stegen, blijven een aantal grote alts nog wat achter. Oude bekenden als Litecoin en Neo staan bijvoorbeeld historisch laag ten opzichte van Bitcoin.

Veel traders verwachten dat deze coins de komende tijd wat terrein zullen terugwinnen ten opzichte van Bitcoin. En dus kan het interessant zijn om de komende weken eens naar de wat grotere altcoins te kijken. Maar let wel op, want als Bitcoin daalt, dalen alts vaak nog harder. Laten we daarom hopen dat Bitcoin nog wat langer stabiel blijft.

Plaats een reactie