Litecoin kopen met iDEAL

Litecoin (LTC) kopen met iDEAL

Waar kan ik Litecoin kopen met iDEAL?

Je kunt Litecoin (LTC) met iDEAL kopen bij meerdere Nederlandse brokers. In onderstaande lijst kun je alle Litecoin exchanges van Nederland vinden waar je als beginner gemakkelijk kunt starten.

Broker Omschrijving
Litecoin met iDEAL kopen bij Bitvavo 200+ munten, goedkoop, makkelijk voor beginners, rente over je crypto, app en NL support
Tijdelijk GRATIS € 10 crypto en gratis €10.000 handelen
Bezoek
Litecoin met iDEAL kopen bij Bitcoin Meester 200+ munten, eenvoudig voor beginners, crypto staking en NL support Bezoek
Litecoin met iDEAL kopen bij Coinmerce 350+ munten, iOS en Android app, perfect voor beginners, geen wallet software nodig en Nederlands support Bezoek
Litecoin met iDEAL kopen bij Bitqist 350+ munten, perfect voor beginners, geen wallet software nodig en Nederlands support
2 maanden 25% korting op fees
Bezoek
Litecoin met iDEAL kopen bij BTC Direct 5 munten, beginner-proof en Nederlandse support Bezoek
Litecoin met iDEAL kopen bij Bybit 250+ munten, zeer lage fees, iOS en Android app, kennis vereist voor beginners en geen wallet software nodig. Let op: internationale exchange, eerst Bitcoin kopen met iDEAL. Bezoek
Litecoin met iDEAL kopen bij Litebit 50+ munten, geschikt beginners, geen wallet software nodig en Nederlandse support Bezoek

Hoewel wij Bitvavo bovenaan hebben gezet betekent dit niet meteen dat dit de beste LTC exchange van Nederland is. Alle partijen die wij tonen op cryptokopenmetideal.nl zijn betrouwbare brokers die de afgelopen tijd een goede naam hebben gemaakt. De meeste brokers zijn niet alleen actief in Nederland, maar zelfs door heel Europa. Iedere broker heeft zijn eigen voor- en nadelen waardoor ze perfect geschikt zijn voor verschillende gebruikers met verschillende eisen. Wij hebben gekozen voor deze volgorde op basis van de volgende eigenschappen van de exchange:

 • Eenvoud, hoe makkelijk is het voor een beginner om hier LTC te kopen?
 • Tarieven, kun je hier tegen een lage fee en dus goedkoop Litecoin kopen?
 • Assortiment, hoeveel munten heeft de broker in zijn assortiment (en wordt dit regelmatig aangevuld)?
 • Support, word je snel geholpen bij vragen en wanneer krijg je hulp?

De volgorde is dus redelijk gebaseerd op onze mening, en waarvan wij denken welke broker het beste bij onze bezoekers past. Uiteraard kan het zijn dat bijvoorbeeld Bitcoin Meester beter bij jou past dan Bitvavo. Staar je dus niet blind op onze volgorde, maar kijk even bij alle exchanges die wij hier opsommen. Een keuze voor de juiste broker is namelijk meer een persoonlijke keuze. Wij zien ook vaak dat verschillende brokers gecombineerd worden om zo een volledig portfolio te krijgen.

Waar kan ik Litecoin kopen met iDEAL?
Hoe Litecoin kopen met iDEAL bij Bitvavo?
Hoe LTC bewaren in Litecoin wallet?
Voordelen Litecoin kopen bij Bitvavo
Exchange kiezen om Litecoin te kopen

Hoe Litecoin kopen met iDEAL bij Bitvavo?

De systemen van bovenstaand brokers zijn zo ingericht dat ze zeer eenvoudig en intuïtief werken voor de beginnende investeerder (op de Bybit exchange na, deze is geschikt voor de iets ervaren trader). Ondanks dat hebben wij toch een korte handleiding geschreven om LTC te kopen bij de Bitvavo exchange. Door onderstaande handelingen uit te voeren kun je eenvoudig als starter investeren in cryptovaluta.

Tip: Wist je dat je slechts een klein gedeelte van een Litecoin kunt kopen? Bijvoorbeeld 0.1 LTC.

 1. Ga naar de exchange Bitvavo
 2. Klik op Aan de Slag om een account aan te maken (of Maak een account aan)
 3. Voer je (echte) gegevens in en verifieer je e-mailadres
 4. Verifieer overige gegevens, zoals je mobiele telefoonnummer, bankrekening en eventueel je identiteit
 5. Klik op Euro’s storten en betaal met iDEAL om je account aan te vullen met tegoed
 6. Klik achter Litecoin (LTC) op Kopen
 7. Geef aan hoeveel euro je wilt investeren en klik op Doorgaan
 8. Na bevestiging heb jij succesvol Litecoin gekocht!

Hoe LTC bewaren in Litecoin wallet?

Het voordeel van bovenstaande exchanges is dat je geen externe wallet nodig hebt. Alles wordt verzorgd door Bitvavo en opgeslagen in de wallets van deze brokers. Dit maakt het enorm makkelijk om te investeren in cryptovaluta zonder dat enige technische kennis vereist is. Een groot gedeelte van de munten worden opgeslagen in offline wallets die geen toegang hebben tot het internet. Zo heb je met het Bitvavo portaal een alles-in-één omgeving waar je niet alleen Litecoin kunt kopen of verkopen, maar ook kunt beheren.

Om Litecoins veilig op te kunnen slaan, hebben we nood aan een Litecoin wallet. Vaak krijgen wij de vraag welke Litecoin wallet de beste is. Weet alvast dat er op deze vraag geen pasklaar antwoord bestaat. Op basis van veiligheidsvereisten gaat onze voorkeuren bijvoorbeeld altijd uit naar offline exemplaren, maar weet dat ook andere factoren in rekening moeten worden gebracht. Moet je bijvoorbeeld altijd en overal je wallet kunnen raadplegen, is gebruiksgemak belangrijker en gaat het toch maar om kleinere bedragen? Dan kan je bijvoorbeeld ook een software Litecoin wallet installeren op jouw smartphone of tablet.

Opgelet: decentrale munten vergen altijd een portie gezond verstand. Waar de munt zelf niet kan gehackt worden, is dat voor jouw desktop of smartphone niet zomaar het geval. Daarom is het belangrijk om steeds zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, de nodige beveiligingslagen te voorzien, de laatste updates uit te voeren en een virusscanner te installeren.

Veiligheid voorop

Zorg er altijd voor dat je 2-staps-verificatie inschakelt bij alle accounts die je aanmaakt bij bovenstaande brokers. Ook is het verstandig om niet dezelfde wachtwoorden te gebruiken. Hackers vinden accounts waar geld (of crypto) te halen valt, erg interessant en proberen maar al te graag binnen te komen. Bitvavo geeft natuurlijk aan dat zij regelmatig hun portalen en systemen testen op lekken en beveiligingsrisico’s, maar wij raden je aan om een groot gedeelte van je crypto in eigen beheer te houden. Dit kan door gebruik te maken van één van de volgende wallets:

 • Een desktop wallet (Exodus)
 • Een hardware wallet (Ledger Nano S)
 • Een paper wallet

Door je munten in eigen beheer te houden ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je munten en ben je bij een hack van een broker niet alles kwijt.

Voordelen Litecoin kopen bij Bitvavo

 1. Groot assortiment van meer dan 45 cryptocurrencies
 2. Overal traden met de Apple iOS en Android app
 3. Uitermate geschikt voor beginnende cryptohandelaren
 4. Geen software nodig op Litecoin op te slaan of te beheren
 5. De Nederlandse helpdesk staat dagelijks voor je klaar
 6. Handige tools, zoals koersen inzien en statistieken voor je portfolio

Exchange kiezen om Litecoin te kopen

Wij begrijpen dat je door de lange lijst van Litecoin aanbieders moeilijk een keuze kunt maken. Wij willen voorop stellen dat er geen verkeerde keuze is. Alle exchanges zijn betrouwbaar, zijn Nederlandse bedrijven met een KvK-inschrijving en hebben een goede reputatie op het internet. Doordat ze gevestigd zijn in Nederland is het mogelijk om betaalmethodes als iDEAL aan te bieden. In de meeste gevallen ondersteunen zij nog andere betaalmogelijkheden, zoals bankoverschrijving of Bancontact.

De brokers Bitvavo en Bitcoin Meester zijn totaal verschillend van elkaar, maar bieden de oplossing voor twee verschillende gebruikersgroepen. Ze hebben beide een scherpe prijs en proberen op bepaalde punten uit te springen.

Welke Litecoin exchange is de beste?

Om een Litecoin exchange te kiezen die het beste bij jou past moet je eerst weten wat jij graag wilt bereiken. Stel je wilt tegen de laagste prijs Litecoin kopen, dan is het verstandig om een exchange te kiezen die weinig extra kosten heeft. Als je heel weinig technische kennis hebt, maar toch wilt investeren met begeleiding, kies dan de exchange met de beste klantenservice. Formuleer dus eerst goed je doelen die je wilt bereiken voordat je een LTC exchange kiest.

Wat kan ik nog meer naast Litecoin kopen?

Als beginnende investeerder wil je natuurlijk kopen, maar je kunt nog veel meer op een exchange. Zo kun je je Litecoin weer verkopen als je denkt dat dit het juiste moment is om uit te stappen. Het verkopen is binnen enkele klikken gebeurd en hiervoor ontvang je euro’s als tegoed in je account. Je kunt besluiten om deze weer te gebruiken om in een andere munt te investeren of je kunt het uit laten betalen op je IBAN rekening. Ook kun je je cryptovaluta van de exchange opnemen om bijvoorbeeld op je hardware wallet te plaatsen of te storten vanaf een Litecoin wallet in eigen beheer.

Plaats een reactie