Beleggen in digitale valuta met iDEAL

Wanneer men wilt gaan beleggen, kiezen steeds meer mensen voor online beleggen. Dit komt omdat beleggen via het internet stukken goedkoper is dan beleggen via je eigen bank. Online kun je altijd en overal beleggen op de wereldwijde financiële markten. Het internet heeft niet alleen nieuwe een manier van beleggen gebracht. Ook zijn er financiële producten bijgekomen zoals digitale valuta. Dit nieuwe beleggingsproduct wordt steeds populairder.

Wat zijn digitale valuta?

Met digitale valuta doelen wij hier op Bitcoin, Ripple, Ethereum en soortgelijke nieuwe valuta. Bekijk hier een overzicht van alle cryptovaluta, waar je eenvoudig via iDEAL kan beleggen. Deze munten worden gemaakt door het oplossen van een lastige som met een computer of met speciale hardware. Het maken van bitcoins wordt ook wel minen genoemd.

Bitcoins zijn de beloning die je ontvangt voor het oplossen van zo’n som. De sommen worden iedere keer dat er nieuwe bitcoins gemaakt worden, lastiger. Tegenwoordig is het dan ook bijna onmogelijk om bitcoins te minen met je eigen computer. Hiervoor is tegenwoordig zeer kostbare apparatuur nodig.

Populariteit van Bitcoins

De populariteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit komt omdat steeds meer mensen de bitcoin hebben willen. Met bitcoins kun je namelijk wereldwijd betalingen doen zonder tussenkomst van een bank. Betalen met bitcoins wordt ook in steeds meer (Nederlandse) webwinkels mogelijk.

De bitcoin koers is de afgelopen maanden enorm gestegen door de toegenomen vraag. Waar je vroeger nog bitcoins kon kopen voor enkele centen, is de bitcoin nu bijna € 6000 per stuk waard.

Beleggen in Bitcoins via iDEAL

De waarde kan van dag tot dag zeer erg verschillen. Dit komt omdat het een zeer volatiel product is. Dit maakt beleggen in bitcoins met iDEAL een riskante maar ook zeer rendabele investering. Wanneer de risico’s niet in je risicoprofiel past, is het niet verstandig om te beleggen in bitcoins. Het is verstandig om alleen te beleggen, met geld dat je niet op kort termijn nodig hebt.

Plaats een reactie