Bitvavo veelgebruikte alternatief voor Binance

Naar aanleiding van de recente hack bij Binance, waarbij 7000 Bitcoin (37 miljoen euro) is buitgemaakt, is het voor in ieder geval een week niet meer mogelijk om cryptovaluta te storten en op te nemen. Daarom zijn mensen op zoek naar een alternatief voor Binance.

Bitvavo als alternatief voor Binance

De in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange, Bitvavo, is een uitstekend alternatief voor Binance. Bitvavo heeft net zoals Binance zeer lage fees, een groot aanbod van meer dan 50+ cryptovaluta en beschikt over een geavanceerde interface die geschikt is voor de ervaren trader. Het belangrijkste voordeel is dat Bitvavo handelsparen aanbiedt in euro’s, en daarmee een “fiat-gateway” is. Door het handelen in euro’s, stortingen via iDeal, Nederlandse support en een vestiging in Amsterdam, is het een prettig alternatief voor de Nederlandse handelaar.

Vergelijking Binance vs Bitvavo

Om te kijken welke crypto exchange het beste is hebben we hieronder een vergelijking gemaakt van de belangrijkste aspecten van beide platformen.

  Binance Bitvavo
Vestigingsplaats Hong Kong Amsterdam
Klantenservice 24/7 live chat and email 09:00 – 22:00 live chat en/of e-mail. Communicatie in het Nederlands.
Betaalmethodes Cryptovaluta SEPA, iDeal, Bancontact, Giropay, Sofort
Stortingskosten Nee Nee
Handelskosten 0.02 – 0.10% -0.05 – 0.25%
Opname kosten Ja Ja
Aanbod 100+ crypto 50+ crypto

Conclusie Bitvavo vs Binance

Uit bovenstaande vergelijking blijkt dat Binance en Bitvavo elkaar niet of nauwelijks ontlopen. Ondanks dat Binance een groter aanbod heeft qua crypto’s en iets lagere handelskosten aanbiedt, is het bij Bitvavo mogelijk om direct euro’s te storten via iDeal, kun je support krijgen in het Nederlands en staan je tegoeden veilig en vertrouwd bij een bedrijf in Nederland.

Registreren bij Bitvavo is binnen een handomdraai gedaan. Je hoeft enkel een e-mailadres en een wachtwoord in te stellen. Vervolgens krijg je een e-mail, welke je dient te bevestigen, en hoef je enkel nog (euro)tegoeden te storten en kun je direct aan de slag. Daarnaast heeft Bitvavo nu een actie waardoor je de eerste €1.000 zonder handelskosten kan verhandelen.

1 gedachte over “Bitvavo veelgebruikte alternatief voor Binance”

 1. Bitvavo is een goed alternatief om crypto’s te kopen.
  Maar bitvavo heeft zeker nadelen ten opzichte van binance.
  Dit is geen plek om te traden om de volgende reden.
  Bitvavo heeft geen enkele stablecoin.
  Heel weinig kleinere altcoins ten opzichte van binance.
  Bitvavo ondersteunt nagenoeg geen airdrops.
  Dit zijn toch wel belangrijke punten die binance je wel bied.

Plaats een reactie