Is er een flinke Bitcoin en crypto correctie op komst in 2021?

Ongeveer twee weken geleden brak Bitcoin voor het eerst sinds 2017 door de 20.000 dollar. Maar de trein dendert voort en op dit moment noteert de koers al meer dan 34.000 dollar. Bitcoin lijkt niet te stoppen, maar is dat ook echt zo of kunnen we een flinke correctie verwachten?

Bitcoin correctie op komst in 2021?

Voor iedereen die de bear markt van de afgelopen jaren heeft doorstaan: jullie geduld is beloond! Want na drie jaar heeft Bitcoin dan daadwerkelijk weer een nieuwe all time high bereikt! En dat niet alleen. De koers vloog de afgelopen twee weken zo hard omhoog dat zelfs de 30.000 dollar al ruimschoots is gepasseerd.

De vorige bullmarkt ging echter gepaard met hevige correcties. Tijdens die correcties verloor Bitcoin vaak 30 tot 40% van zijn waarde in slechts een aantal dagen of weken tijd. En de verwachting is dat deze bullmarkt daar geen uitzondering op zal zijn.

Als je naar de koers van Bitcoin kijkt vanaf september 2020 tot nu, dan zie je dat de koers zich beweegt in een parabool (ofwel bubbel) omhoog. En hoe leuk het ook is dat de prijs exponentieel stijgt, dit soort stijgingen zijn in het verleden altijd onhoudbaar gebleken, met gigantische correcties tot gevolg.

Peter Brandt, een doorgewinterd trader, deelde zijn visie op de huidige (kleine) bubbel waar Bitcoin zich in bevindt in de tweet. Daarbij geeft hij aan dat hij een flinke correctie verwacht wanneer de koers van Bitcoin de rode lijn (zie tweet) naar beneden doorbreekt. Maar waar hij normaliter een daling van ongeveer 80% verwacht na het klappen van een bubbel, denkt hij dat dat deze keer niet het geval zal zijn.

Volgens hem vindt er op dit moment een kleine bubbel plaats (rode lijn) binnen een gigantische nieuwe bubbel die aan het ontstaan is (zwarte lijn). Die nieuwe, grotere parabool begon op de bodem van de bearmarkt in december 2018 en lijkt te kunnen doorlopen tot eind 2021/begin 2022.

Het koersdoel van deze parabool? Meer dan 100.000 dollar per Bitcoin! Dat koersdoel sluit trouwens ook nog eens naadloos aan op de voorspelling van Plan B.

Maar voor de wat kortere termijn lijkt het erop dat de kleinere bubbel op het punt van knappen staat, met een flinke correctie (weer zo’n 30-40%) tot gevolg. Wees dus een beetje op je hoede en vergeet niet af en toe wat winst te nemen.

Tijd voor altcoins?

Naast het nemen van wat winst in dollar kan het ook interessant zijn wat meer naar (de wat grotere) altcoins te kijken de komende tijd. Want waar Bitcoin al meer dan 50% hoger staat dan de all time high uit 2017, hebben veel altcoins hun vorige all time high nog lang niet bereikt. Voor sommigen zal dat misschien ook wel nooit meer gebeuren, maar ik verwacht dat sommige grotere altcoins zoals Ethereum en Litecoin, Bitcoin achterna zullen gaan.

Historisch gezien staan veel grote altcoins gigantisch laag ten opzichte van Bitcoin en de opwaartse potentie lijkt voor deze alts de komende tijd dus een stuk groter dan voor Bitcoin.

Hoe hoog Bitcoin staat ten opzichte van alts blijkt ook uit de Bitcoin Dominance, die vandaag nog hoger dan 73% stond. Dat betekent dat de marktwaarde van Bitcoin op dit moment 73% van de totale marktwaarde van crypto behelst. Dit is het hoogst sinds juli 2017 en betekent dat altcoins nog een flinke inhaalslag te maken hebben.

Waar we de afgelopen maanden goed hebben kunnen profiteren van Bitcoins gigantische stijging, wordt het denk ik tijd om voorzichtig te zijn. Het kan geen kwaad om wat winst te nemen én de komende tijd de alts wat beter in de gaten te houden.