Satos crypto nieuws van week 45

Het is weer dinsdag! Hoogste tijd dus voor een nieuwe samenvatting van de week. Heb je het nieuws omtrent Bitcoin, andere cryptocurrencies en blockchain-technologie afgelopen week niet kunnen volgen? Dan heeft Satos hieronder de hoofdlijnen voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier het bericht van week 44.

Koersverloop Bitcoin afgelopen week

Aan het begin van vorige week deed de koers van bitcoin (BTC) weer een poging om richting de weerstand op $9.400 te stijgen. Nadat de $9.400 werd gebroken werd een high bereikt van $9.600 op Coinbase. Echter bleek de stijging niet duurzaam en zakte de koers weer onder de $9.400. Op dinsdagochtend was de meest dominante cryptocurrency iets meer dan $9.200 waard. Dinsdag op woensdag volgde een nieuwe poging waardoor de koers woensdagochtend boven de $9.400 handelde, maar in de opvolgende 24 uur daalde de koers weer richting de support op $9.200. Dit keer zakte bitcoin echter door de $9.200 heen en werd een low gevormd bij $9.075. Op vrijdag zette de daling door en zakten we door de support bij $9.000. Na een low te hebben gemaakt op $8.660 begon bitcoin aan licht herstel. Gedurende het weekend handelde bitcoin voornamelijk zijwaarts tussen de $8.700 en $8.900. Op zondagavond kwam daar echter verandering in. In een snelle beweging steeg bitcoin boven de $9.000 en werd er een high gemaakt van $9.141. Gisteren zakte de koers echter ver terug. In enkele uren gleed BTC onder de $8.600. Op het moment van schrijven is bitcoin $8.732 waard na 0,3% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Opnieuw record Bakkt

Bakkt, het handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures-contracten, blijft goed presteren. Zo is er opnieuw een record aan dagelijks handelsvolume gevestigd. Dit keer gaat het om een dagelijks handelsvolume van $15,5 miljoen, wat een groei is van ongeveer 50% ten opzichte van het vorige record. Bakkt werkt ook aan opties voor de huidige bitcoin futures en een app voor consumenten waardoor men met cryptocurrency in winkels kan betalen.

Ethereum hard fork vindt op 4 december plaats

Een teamleider bij de Ethereum Foundation heeft in een tweet van 7 november bevestigd dat de hard fork van het Ethereum-netwerk genaamd Istanbul zal plaatsvinden op 4 december. De hard fork, die in twee fases zal worden uitgevoerd, zou het netwerk goedkoper, sneller en schaalbaarder moeten maken. De Istanbul hard fork werd drie keer eerder uitgesteld. Ook wordt de Proof-of-Work algoritme vervangen door de Proof-of-Stake algoritme.

Tunesië gaat eigen nationale digitale valuta uitbrengen

Tunesië is het eerste land ter wereld dat een eigen nationale digitale valuta gaat uitbrengen. Het land gaat geen nieuwe valuta uitbrengen, maar gaat een digitale versie van de Tunesische dinar hanteren om een deel van de reserves digitaal te kunnen bewaren. Tunesiërs kunnen binnenkort hun briefgeld omwisselen voor de e-dinar.

Oprichter Komodore64 opgepakt

De oprichter van de in Den Haag gevestigde blockchain-startup Komodore64 is opgepakt. Oprichter Sam N. beweerde eerder zo’n €78 miljoen aan investeringen te hebben opgehaald, maar dat schijnt niet te kloppen. N. zou investeerders en zijn eigen werknemers om de tuin hebben geleid.

Nep Bitcoin-advertenties onrechtmatig

Een rechter heeft in een kort geding bepaald dat Facebook voortaan neppe bitcoin-advertenties met TV-producent John de Mol van het platform moet verwijderen. Middels de advertenties werd reclame gemaakt voor de verkoop van bitcoin. De adverteerders hebben echter nooit toestemming gehad van bekende Nederlanders en slachtoffers kregen nooit hun bitcoin of geld terug. 

Volgende week is Satos weer bij je terug met een nieuwe samenvatting.

Een reactie plaatsen