Satos crypto nieuws van week 44

Het is dinsdag en dus weer de hoogste tijd voor een samenvatting van de week! Heb je het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie vorige week niet kunnen volgen? Wees gerust, Satos heeft de hoofdlijnen hieronder weer netjes voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier het bericht van week 43.

Opnieuw een volatiele Bitcoin week

Na de rally die bitcoin (BTC) naar de $10.500 bracht, een koersbeweging die nog vers in het geheugen ligt, zakte de bitcoin-koers begin vorige week weer en kwam deze in de ochtend van maandag 28 oktober uit op $9.415. Ondanks een kleine dip richting de $9.200 wist de meest dominante cryptocurrency op dinsdagochtend net onder de $9.500 te consolideren. Op woensdag handelde BTC voornamelijk zijwaarts, maar woensdag op donderdag vond er toch een kleine daling plaats. Later die donderdag wist bitcoin echter boven een dalende trendlijn uit te breken die zich sinds zaterdag 26 oktober al vormde. Als gevolg steeg bitcoin richting de weerstandszone bij $9.400, maar de bulls slaagden er niet in om bitcoin door dat weerstandsniveau te duwen. Er volgde een daling, maar er werd support gevonden rond de $9.100 waarmee bitcoin op zaterdagochtend iets meer dan $9.200 waard was. In het weekend werd de weerstand bij $9.400 twee keer getest, maar zonder succes. Gisteren lukte het bitcoin dan toch boven de $9.400 uit te komen. Sterker nog, er werd een high bereikt bij $9.600 op Coinbase. Helaas hield de koers geen stand en zakte deze uiteindelijk ook weer door de $9.400 heen. Vanochtend was bitcoin $9.233 waard en op het moment van schrijven is bitcoin $9.354,44 waard na 0,61% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin whitepaper 11 jaar oud

Hoera! Afgelopen donderdag was het precies 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, zijn befaamde whitepaper per e-mail verstuurde naar een select groepje cypherpunks. Sindsdien is er aardig wat veranderd en is Bitcoin bijna niet meer weg te denken.

3iQ ETF goedgekeurd

Een investeringsfondsbeheerder uit Canada, 3iQ, heeft van de Ontario Securities Commission (OSC) goedkeuring gekregen om een bitcoin exchange-traded fund aan te gaan bieden op een grote traditionele handelsbeurs. In februari werd de aanvraag nog afgekeurd, maar 3iQ ging in beroep en kreeg de ETF alsnog goedgekeurd. 

Grote BitMEX blunder

Cryptocurrency exchange BitMEX beging een blunder door duizenden e-mailadressen van gebruikers te lekken. Een werknemer van het cryptocurrency-handelsplatform vergat naar verluidt de geadresseerden als blind carbon copy (BCC) in te voeren tijdens het verzenden van een nieuwsbrief, waardoor duizenden adressen onbedoeld op straat kwamen te liggen.

China opnieuw geïnteresseerd in blockchain en crypto

De ontwikkelingen omtrent blockchain-technologie in China lijken na de recente uitspraken van president Xi Jinping in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. Zo riep het hoofd van de tech-afdeling van de People’s Bank of China (PBoC) commerciële banken op om blockchain te gaan gebruiken en blijkt uit data afkomstig van social media app WeChat dat de interesse in bitcoin enorm steeg. 

Volgende week is Satos weer bij je terug met een nieuwe samenvatting van de week.

Een reactie plaatsen