Satos crypto nieuws van week 43

Het is weer dinsdagmiddag en dus wederom tijd voor de wekelijkse samenvatting! Wat heeft zich vorige week afgespeeld in de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie? Hieronder heeft Satos weer de hoofdlijnen voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier het bericht van week 42.

Zeer volatiele Bitcoin week

Bitcoin (BTC) wist begin vorige week aardig te stijgen, maar de weerstandszone bij $8.300 bleek te sterk. Na deze weerstand drie keer te hebben getest zakte de meest dominante cryptocurrency flink terug en vond support op de $7.900. Woensdag zakte bitcoin ook door deze support heen, waarmee BTC in drie uur maar liefst $500 aan waarde verloor. Na een low te hebben gemaakt op $7.296 opvolgend werd er support gevonden bij $7.500. Na een aantal dagen van sideways trading begon bitcoin aan een enorme beweging omhoog. Hierbij drukten de bulls bitcoin dwars door de weerstandszones bij $8.000, $8.500, $9.000 en zelfs die bij de $10.000. Deze stijging was de op drie na grootste prijsbeweging in de geschiedenis van bitcoin. Op zondag was de koers weer teruggezakt tot onder de psychologische grens van $10.000. Gisteren testte bitcoin de weerstand bij $9.800 tot tweemaal toe, maar zonder succes. Op het moment van schrijven is bitcoin $9.356 waard op Marktkapitalisatie.nl, na 0,29% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Oorzaak van de Bitcoin stijging

Waar de flinke stijging van de bitcoin-koers door werd veroorzaakt? Volgens sommige bronnen heeft het iets te maken met nieuws uit China. Zo noemde de Chinese president Xi Jinping blockchain-technologie afgelopen week een belangrijke technologische innovatie en gaf hij aan blockchain sneller te willen adopteren om zo innovatie te kunnen stimuleren. Daarnaast nam China een nieuwe “crypto-wet” aan en riep de Chinese centrale bank commerciële banken op om blockchain te gaan gebruiken.

All time high Bakkt volume

Door de grote stijging van bitcoin zagen ook verschillende handelsplatformen hun handelsvolume flink toenemen. Bakkt, het handelsplatform voor bitcoin (BTC) futures vestigde afgelopen week tweemaal een nieuwe all time high (ATH) in handelsvolume. Op donderdag 24 oktober liet Bakkt via een officieel bericht weten in december 2019 optie-contracten te lanceren. Bakkt hoopt hier nog meer institutionele beleggers mee aan te trekken.

De komende weken beloven spannend te worden! Volgende week is Satos bij je terug met een samenvatting van de hoofdlijnen.

Een reactie plaatsen