Satos crypto nieuws van week 38

Het is weer dinsdag dus de hoogste tijd voor een samenvatting van de week. Heb je het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies niet kunnen volgen? Dan hebben we hieronder een terugblik op de hoofdlijnen van afgelopen week. Dit bericht is samengesteld door de cryptocurrency broker Satos. Bekijk hier het bericht van vorige week.

Bitcoin is een stuk volatieler

Aan het begin van vorige week vormde de koers van Bitcoin (BTC) een zogeheten breakout-patroon, waarna de koers op maandagmiddag naar beneden dook, van $10.300 richting de $10.000. Nadat de koers in de avond herstelde, handelde bitcoin op zowel dinsdag als woensdag voornamelijk zijwaarts. Donderdagochtend zakte de meest dominante cryptocurrency onder de psychologische grens van $10.000. Aan het einde van de dag vond echter een flinke rally plaats waarmee de koers van bitcoin weer goed boven de $10.000 uitkwam. Nadat de koers de weerstand bij $10.300 aantikte vond BTC op vrijdagochtend support op de $10.200. In het weekend zette bitcoin de dalende trend van de afgelopen dagen voort waarbij op zondag support werd gevonden op $9.800. Na een lichte daling op maandag handelde BTC deze ochtend weer rond de $9.800. Op het moment van schrijven is bitcoin $9.589 waard op CoinMarketCap, na 3,33% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Bakkt is live gegaan

Het langverwachte handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), Bakkt, ging zondag op maandag dan eindelijk live. De lancering van het eerste platform op de markt waarop men fysieke bitcoin futures kan kopen had echter niet het effect op de koers van bitcoin waar veel mensen op hoopten. Het handelsvolume op het platform is tot op heden vrij klein, waardoor het volume nog amper effect heeft op de koers. De CEO van ICE, Jeff Sprecher, liet afgelopen zondag weten dat het nog weken of zelfs maanden kan duren voordat Wall Street een gedegen oordeel kan vellen over het platform.

ETF VanEck en SolidX ingetrokken

Vorige week dinsdag maakte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bekend dat de Chicago Board Options Exchange (CBOE) de aanvraag van de bitcoin exchange-traded fund (ETF) van VanEck en SolidX heeft ingetrokken. Noch de SEC, noch de CBOE heeft aangegeven waarom de aanvraag is ingetrokken.

In gerelateerd nieuws laat Hester Peirce, commissielid van de SEC, afgelopen week weten dat de toekomst van cryptocurrency wellicht in Azië ligt en niet in de Verenigde Staten.

Binance.US gestart met handel

Binance.US, de Amerikaanse dochteronderneming van cryptocurrency exchange Binance, heeft vandaag haar deuren geopend. Vorige week konden Amerikanen zich al registreren op het platform dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan de aldaar geldende regelgeving. Het was toen ook al mogelijk om de cryptocurrencies bitcoin, ethereum, bitcoin cash, ripple, litecoin, binance coin en tether te storten. De genoemde cryptocurrencies waren vanaf vandaag 15:00 uur te verhandelen op Binance.US. Gisteren werd bekend gemaakt dat ook cardano (ADA), basic attention token (BAT), stellar (XLM), 0x (ZRX) en ethereum classic (ETC) binnenkort zullen worden toegevoegd aan het platform.

Enquête ING onder Europeanen

De ING heeft een onderzoek gehouden onder 12.813 Europeanen en trekt de conclusie dat het sentiment rondom cryptocurrency langzaam vriendelijker lijkt te worden, maar dat men toch blijft vasthouden aan contant geld. Volgens de bank belemmeren onzekerheden op het gebied van regelgeving en praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven de weg naar mainstream.

Volgende week is Satos weer terug met een nieuwe samenvatting.

Een reactie plaatsen