Satos crypto nieuws van week 37

Het is weer dinsdagmiddag, de hoogste tijd voor een samenvatting van de week. Heb je geen zin of tijd gehad om het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie te volgen? Hieronder heeft Satos, net als vorige week, de hoofdlijnen voor je op een rijtje gezet.

Saai weekend voor Bitcoin

Vorige week maandag vormde de koers van bitcoin (BTC) een low op $10.060. Nadat de koers later die dag enigszins wist te herstellen zette de daling van de koers voort. Dinsdagochtend was bitcoin ongeveer $10.280 waard volgens Marktkapitalisatie.nl. In de avond zakte de meest dominante cryptocurrency door de psychologische grens van $10.000. Op zowel woensdag als donderdag handelde bitcoin rond de $10.000, waarbij de koers er bovenuit steeg, maar er ook weer onder dook. Vrijdag wist bitcoin dan eindelijk weer te stijgen. Zo brak de koers de weerstand bij $10.400 en leek het er even op dat ook de weerstand bij $10.500 zou worden gebroken. De koers zakte echter terug, net onder de $10.400. In het weekend bleef bitcoin voornamelijk zijwaarts handelen. Op maandag werd een breakout-patroon gevormd en rond 13:00 uur brak bitcoin dan ook uit. De koers zakte in een flink tempo van $10.300 richting de $10.000. Er werd uiteindelijk support gevonden rond de $10.100. Op dit moment is bitcoin $10.249 waard op Marktkapitalisatie.nl en ligt de eerste weerstand bij $10.300.

Europa houdt zich bezig met cryptocurrency

De Franse minister van Financiën, Le Maire, heeft aangegeven dat er geen belasting zal worden geheven over cryptocurrency-transacties waarbij enkel cryptocurrencies worden gebruikt. Pas na het omzetten naar fiat wordt er belasting geheven. Tijdens dezelfde gelegenheid liet Le Maire weten Facebooks Libra niet te kunnen steunen. Gedurende een andere bijeenkomst met ministers van Financiën uit andere EU-landen drong Le Maire aan op regelgeving omtrent cryptocurrencies op Europees niveau. Het aandringen om een overkoepelend regelgevend kader te gebruiken zou onder meer betrekking hebben op het bestrijden van de Libra. Duitsland zou ook werken aan een strategie die de Libra verbiedt. Gisteren ontmoette de Europese Centrale Bank (ECB) en 25 andere centrale banken vertegenwoordigers van Libra. Wat de ontmoeting heeft opgeleverd is vooralsnog niet bekend.

Opening Binance.us voor Amerikaanse handelaren

Het Amerikaanse platform van cryptocurrency exchange Binance, Binance.US, opent morgen de deuren voor registratie. Daarbij zal Binance.US, in aanloop naar de lancering van de exchange, stortingen in zes verschillende altcoins accepteren.

BitPay accepteert Ethereum

BitPay, ‘s werelds grootste blockchain-betaaldienst voor zowel bitcoin als bitcoin cash (BCH) gaat nu ook ethereum (ETH) accepteren. Ook zullen klanten van BitPay ETH kunnen bewaren in hun BitPay wallet.

Bitcoin ETF is dichtbij

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft CNBC gemeldt dat we dichterbij de lancering van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) komen, maar dat er nog belangrijke vraagstukken zijn omtrent de veiligheid van bewaring van digitale valuta.

Een reactie plaatsen