Satos crypto nieuws van week 36

Het is weer dinsdagmiddag en dus tijd voor een nieuwe samenvatting van de week. Heb je het nieuws uit de wereld van blockchain en cryptocurrency afgelopen week niet kunnen bijhouden? Geen probleem, hieronder belicht Satos de hoofdlijnen.

Het crypto-nieuws van de afgelopen 7 dagen

Nadat de koers van Bitcoin (BTC) een paar dagen weinig prijsactie liet zien, steeg deze begin vorige week flink. De koers wist hiermee boven de psychologische grens van $10.000 uit te breken, vervolgens de weerstand bij $10.500 te breken en op woensdagochtend dichterbij de $11.000 te bewegen. Op weg naar deze mijlpaal bleek de weerstand op $10.700 echter te sterk, waardoor verdere stijgingen uit leken te blijven. Desondanks nam de bitcoin-dominantie verder toe gezien de matige prestaties van altcoins.

Op vrijdag leek Bitcoin nog even door te stijgen, maar ging vervolgens onderuit en brak daarmee een aantal belangrijke support-niveaus. Na licht herstel gedurende het weekend zette bitcoin een kleine daling in. Op het moment van schrijven handelt de meest dominante cryptocurrency rond de $10.240 na 1,8% in waarde te zijn gedaald in de laatste 24 uur.

Oorzaak koersdaling afgelopen vrijdag

Er wordt flink gespeculeerd over de oorzaak van de koersdaling die eind vorige week plaatsvond. Zo wordt aangehaald dat het opvallend was dat de daling inzette na de lancering van de custody-dienst van handelsplatform Bakkt. Afgelopen vrijdag zette Bakkt Warehouse namelijk de deuren open voor beleggers die, in aanloop naar de daadwerkelijke lancering op 23 september, hun bitcoin willen storten. Vanaf die datum mag Bakkt namelijk contracten aan gaan bieden. Naar verluidt zijn de gestorte Bitcoins gedekt door een verzekeringspolis van $125 miljoen.

Gelimiteerde ETF VanEck en SolidX

Ook rondom VanEck en SolidX is het niet stil. Ondanks de beslissing omtrent de aanvraag van een exchange-traded fund (ETF) nog niet gevallen is, gaan de twee bedrijven via een omweg alsnog aandelen in een ETF verkopen. Dit zou, volgens richtlijnen van de Securities and Exchange Commission (SEC), onder bepaalde omstandigheden geoorloofd zijn. Volgens VanEck en SolidX zou deze inspanning de SEC laten zien dat een bitcoin-ETF werkt.

Binance.US lancering

Binance US, het handelsplatform van cryptocurrency exchange Binance dat specifiek is gericht op de Amerikaanse markt, zal naar verluidt in de komende weken gelanceerd worden. Klanten kunnen binnenkort, in aanloop naar de lancering, het Know Your Customer (KYC)-proces al doorlopen. Het schijnt dat dit proces, wegens de strenge regelgeving in Amerika, zeer grondig zal zijn.

Regelgeving Nederlandsche Bank

Dan nieuws van Nederlandse bodem. De Nederlandsche Bank heeft in een persbericht van 3 september aangegeven dat het aanbieders van crypto-diensten onder toezicht gaat plaatsen. Naar verluidt zal de regelgeving, die voortkomt uit nieuwe Europese richtlijnen tegen witwaspraktijken, al vanaf 10 januari 2020 van kracht zijn.

Volgende week zijn ze bij je terug met een nieuwe samenvatting van de week. Tot dan!

Een reactie plaatsen