Bitcoin beweegt in een descending triangle

Herinner je hem nog, die descending triangle waar Bitcoin zich bijna heel 2018 in heeft bewogen? In die periode ging de koers van Bitcoin langdurig zijwaarts waarbij de bodems gelijk bleven maar de toppen steeds lager werden. Een bekend verschijnsel in de Technische Analyse en zoals eerder benoemd is de kans dat de koers naar beneden uitbreekt uit deze driehoek 72%. Zoals we weten brak de koers eind 2018 inderdaad naar beneden uit.

Grote kans dat we naar beneden uitbreken

Sinds 2,5 maand beweegt de koers van Bitcoin zich wederom in zo’n descending triangle. Historisch gezien betekent dat helaas dat de kans dus groot is dat we ons moeten voorbereiden op een aankomende daling. Dat Bitcoin de stijging naar zijn oude all-time-high niet in één keer doorzet doet denken aan de bubbel die begin 2016 startte en eindigde in 2017. Na de accumulatiefase destijds, steeg Bitcoin terug naar 66% van de waarde van de toenmalige all-time-high. Vervolgens daalde de koers flink en bewoog bijna een half jaar lang zijwaarts voordat de koers weer een flinke stijging maakte (naar de oude all-time-high). Vanaf dat moment was de bull echt los en volgde stijging op stijging in steeds korter op elkaar volgende periodes.

Op dit moment lijkt Bitcoin in zo’n zelfde fase te zijn beland. Bitcoin steeg in juni 2019 naar 70% van de waarde van de vorige all-time-high. Vergelijkbaar aan de stijging in juni 2016 dus. En net als toen beweegt de koers inmiddels alweer maanden zijwaarts. Als de trend van 2016 zich herhaalt zullen we ook nu weer geduldig moeten zijn en kan het tot het eind van het jaar duren voordat we een nieuwe all-time-high zullen bereiken.

Maar niet getreurd, want nadat de all-time-high eind 2016 voor het eerst weer werd bereikt volgde de stijgingen elkaar snel op en had Bitcoin slechts één jaar nodig om de top van 20.000 dollar te bereiken. Mocht de trend zich inderdaad herhalen, waarbij Bitcoin eind van dit jaar een nieuwe all-time-high neerzet, dan is het niet ondenkbaar dat 2020 het jaar wordt waarin Bitcoin record op record zal gaan verbreken.

Waar blijft het altseason?

Maar dat een stijging van Bitcoin de komende maanden misschien nog uitblijft hoeft niet te betekenen dat je volledig stil moet gaan zitten. Alle signalen lijken al een tijdje op groen te staan voor een altseason. Ondanks dat blijft het altseason vooralsnog uit. De dominantie van Bitcoin is inmiddels gestegen naar meer dan 72%, wat betekent dat 72% van de totale marktkapitalisatie van crypto bestaat uit de waarde van Bitcoin. Ondanks dat de cryptomarkt de afgelopen tijd wat saai is en dat misschien nog wel even zal blijven, kan het slim zijn om de markt de komende tijd goed in de gaten te houden. Op die manier lukt het je misschien om een altseason, mocht die er komen, mee te pakken.

Een reactie plaatsen