Satos crypto nieuws van week 39

Een dagje te laat, maar daarom niet minder interessant. Echter staat de insteek nog als een huis: voor degenen die het nieuws omtrent cryptocurrencies en blockchain-technologie afgelopen week niet hebben kunnen volgen vatten we de hoofdlijnen weer samen. Dit bericht is samengesteld door de cryptocurrency broker Satos. Bekijk hier het bericht van vorige week.

Bitcoin support doorgebroken

In de ochtend van vorige week maandag handelde bitcoin (BTC) net boven de support rond de $9.800, maar later die dag zette de meest dominante cryptocurrency een daling in; en een behoorlijke ook. De support op $9.400 werd gebroken en er werd een low gevormd bij $8.159. De koers herstelde hierna enigszins en vond support rond de $8.200. Hierna klom de koers van bitcoin weer omhoog en handelde deze op donderdagochtend net onder de $8.500. Diezelfde dag zette bitcoin opnieuw een daling in en kwam daarmee even net onder de $8.000 terecht. Vrijdag op zaterdag wist BTC weer iets te stijgen waarmee bitcoin op zaterdagochtend net boven de $8.200 handelde. Toch lukte het bitcoin tijdens het weekend niet overtuigend boven dit niveau uit te stijgen. Als gevolg begon bitcoin opnieuw aan een daling. Maandag hield de support bij $7.700 stand en begon de koers weer te stijgen tot boven de $8.000 op dinsdag. Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de $8.260 op Marktkapitalisatie.nl.

Waarom zakte Bitcoin?

De vraag waarom bitcoin een duikvlucht maakte rees natuurlijk al gauw. Er wordt gespeculeerd dat het iets te maken heeft met de verwachtingen omtrent de lancering van Bakkt. Er werd verwacht dat het volume op het platform vanaf het prille begin substantieel zou zijn, maar dit was niet het geval. Dit zou hebben geleid tot minder vertrouwen in de meest dominante cryptocurrency. Daarnaast beweert een aantal technisch analisten dat de $9.000 een belangrijk support-level was dat werd doorbroken en er vervolgens sprake was van een flinke sell-off. 

Binance ISO gecertificeerd en staking mogelijkheid

Dan nieuws omtrent cryptocurrency exchange Binance. De welbekende exchange heeft een accreditatie van de International Organization for Standardization (ISO) ontvangen. Hiermee is het een van de eerste cryptocurrency-bedrijven die een dergelijke accreditatie ontvangt. Tevens kondigde de exchange aan dat het een nieuw staking-platform heeft gelanceerd. Hiermee kunnen klanten van Binance beloningen verdienen door bepaalde Proof-of-Stake cryptocurrencies te bewaren in hun Binance wallet. 

Bitcoin hash rate flashcrash

Het werd breed uitgemeten in het nieuws: de hashrate van bitcoin daalde plotseling met meer dan 30%. Een voorval dat er op zou duiden dat de veiligheid van het Bitcoin-netwerk in het gedrang is. Later werd geopperd dat de hashrate alleen geschat kan worden en de scherpe daling inherent is aan het algoritme van het Bitcoin-netwerk.

Banken mogelijk een eigen cryptovaluta over een aantal jaar?

Mark Cliffemight, de hoofdeconoom van de ING, heeft in een video uitgesproken dat hij verwacht dat centrale banken binnen twee tot drie jaar digitale valuta zullen uitgeven. Hij geeft hierbij aan dat de druk voor monetaire autoriteiten groeit door projecten als Facebooks Libra.

Volgende week is Satos weer bij je terug op de dinsdagmiddag.

Een reactie plaatsen