Wat is een Initial Coin Offering (ICO)?

Initial Coin Offering, ook wel bekend als een ICO, is het inzamelen van geld voor het ontwikkelen van een nieuwe cryptocurrency. Je betaalt geld aan het nieuwe crypto-project en in ruil daarvoor krijg je als één van de eersten de beschikking over de nieuwe coins. Meestal wordt het geld betaald via populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum. Soms wordt het ook betaald met fiat currencies, zoals euro of dollar.

Het investeren in een nieuwe munt tijdens de Initial Coin Offering kan erg lucratief zijn, maar tegelijkertijd is het ook risicovol. Er wordt gehoopt dat de munten na de ICO, zodra ze op een exchange als Bittrex of Bybit.com komen, meer waard worden. Het is al bij diverse munten voorgekomen dat de crypto coin in korte tijd enorm groeit in populariteit.

Investeren in een ICO

Als je wilt investeren in een ICO, kun je het beste grote cryptocurrency forums, zoals Bitcointalk.org in de gaten houden. Op dit soort fora vindt je vaak aankondigingen van nieuwe ICO’s. Ook staat hier vaak uitgelegd hoe je kunt investeren in de nieuwe betreffende coin. Vaak gaat het investeren in verschillende fases, waarbij je in elke fase een andere hoeveelheid coins krijgt voor je investering.

Zodra je hebt geïnvesteerd hebt in een nieuwe coin begint het wachten. Soms kan het enorm lang duren voordat de munt waarin jij geïnvesteerd hebt meer waard wordt. Vaak heeft een nieuw project namelijk tijd nodig om bekendheid te creëren. Aangezien het na de ICO niet mogelijk is om coins te kopen, maar enkel te verhandelen, kan dat ervoor zorgen dat de waarde van de coin flink oploopt. Uiteraard kan het ook zo zijn dat er weinig vraag ontstaat naar de nieuwe munt, waardoor je geld niet meer waard wordt, of zelfs minder waard wordt. Bekijk wanneer je investeert in een Initial Coin Offering dus altijd goed naar wat het idee achter het nieuwe project is!

Weinig ICO’s in 2019

ICO’s waren vooral in 2017 erg populair, maar verloor populariteit aan de IEO’s. Lees hier wat een IEO is. ICO’s zijn steeds minder populair geworden, omdat de bedrijven vaak de beloftes niet konden waarmaken. Met een IEO heb je meer garantie op succes.

 

Plaats een reactie