Satos crypto nieuws van week 47

Het is weer dinsdagmiddag en daarmee tijd voor een nieuwe samenvatting van de week! Voor een ieder die het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie niet heeft kunnen volgen zet Satos weer de highlights op een rijtje.

Bitcoin koers analyse van deze week

Na een periode van zijwaarts handelen daalde de koers van bitcoin (BTC) op maandagavond flink. Na de duikvlucht herstelde de koers enigszins, waarmee deze op dinsdagochtend uit kwam op ongeveer $8.130. Later diezelfde dinsdag zakte bitcoin opnieuw richting de $8.000 en werd een nieuwe maandelijkse low gevormd bij $7.980. Hierna herstelde de koers enigszins. Op woensdag wist de koers stand te houden, net boven de $8.000, maar donderdag brak de koers door een aantal belangrijke support-niveaus. Donderdag op vrijdag consolideerde de koers boven de support bij $7.400. Na een korte stijging tot $7.700 daalde de koers in een snelle beweging en werd een low gevormd bij $6.775.

Zaterdagochtend was bitcoin $7.195 waard. Zondag op maandag zakte de meest dominante cryptocurrency door de support op $6.800, wat een versnelling veroorzaakte richting de $6.500. Hier vond de koers support en begon bitcoin aan een lichte stijging. Vandaag vond een bounce plaats, waarmee de koers terug wist te stijgen naar de weerstand bij $7.400. Op moment van schrijven is bitcoin $7.200 waard na 11,90% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Lancering nieuwe Bitcoin futures contract Bakkt

Bakkt heeft deze week bevestigd dat het volgende maand een nieuw type bitcoin (BTC) futures-contract zal gaan lanceren. Het nieuwe beleggingsproduct zal worden afgewikkeld met fiat-valuta. Dit meldt de Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf van Bakkt, in een officiële aankondiging. Bakkt meldde tevens dat het op vrijdag 22 november opnieuw een all-time high (ATH) aan handelsvolume heeft bereikt.

Investering in blockchain-technologie door de Europese Commissie (EC)

De Europese Commissie (EC) en het Europese Investeringsfonds (EIF) gaan gezamenlijk €100 miljoen in een fonds investeren voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain-technologie. Het fonds zou moeten zorgen dat de Europese Unie (EU) niet achterop raakt bij landen als de Verenigde Staten en China.

Volgende week is Saros bij je terug met een nieuwe samenvatting.

Een reactie plaatsen