Satos crypto nieuws van week 41

Het is weer dinsdagavond en daarmee de hoogste tijd voor de wekelijkse samenvatting van het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain-technologie! Heb je geen tijd gehad om het nieuws afgelopen week in de gaten te houden? Satos de hoofdlijnen hieronder voor je samengevat. Bekijk hier het bericht van vorige week.

BTC heeft de maandelijkse dieptepunt bereikt

Vorige week maandag vestigde de koers van bitcoin (BTC) een maandelijks dieptepunt van $7.776, maar daarna begon de koers weer aardig te stijgen. Zowel de $7.900, de $8.000 als de uurlijkse 100- en 200 moving average (MA) werden gebroken, waarmee de koers op dinsdagochtend net onder de $8.300 uitkwam. Later die dag consolideerde de koers en handelde de meest dominante cryptocurrency op woensdagochtend net onder de $8.200. Diezelfde middag begon BTC opnieuw aan een stijging maar vond vervolgens weerstand bij de $8.700.

Op vrijdagochtend zette de trend omhoog echter door waardoor een maandelijkse high werd gevestigd op $8.826. Het bleek echter om een zogeheten fake out te gaan en de koers zakte terug richting de $8.400. Gedurende het weekend handelde bitcoin voornamelijk zijwaarts met vrijwel geen grote schommelingen. Gisteren bleek de $8.400, waar ook de 100 MA zich op dat moment bevond, het niet te houden en zakte de koers terug naar support op de $8.150, maar wist te herstellen tot ongeveer $8.300. Vanochtend vormde de koers van bitcoin een breakout-patroon met een weerstandslijn ongeveer op $8.350. Op het moment van schrijven is bitcoin $8.286,60 waard na 0,21% te zijn gedaald in de laatste 24 uur.

Bitwise en NYSE ETF afgewezen door SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE) voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) afgewezen. Dit liet het overheidsorgaan weten op woensdag 9 oktober. Volgens de SEC voldoet de aanvraag niet aan de vereisten omtrent het tegengaan van fraude en marktmanipulatie. De cryptocurrency-markt leek niet op het nieuws te reageren.

Bakkt bereikt een recordvolume

Op diezelfde woensdag 9 oktober vestigde Bakkt, het handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE) voor fysieke bitcoin futures een record aan handelsvolume. Met een stijging van bijna 800% ten opzichte van de voorgaande dag bereikte het handelsvolume 224 contracten.

Partijen trekken zich terug uit Libra

Nadat PayPal zich vorige week terugtrok uit de Libra Association hebben nu ook Visa, eBay, Stripe en Mastercard aangekondigd de organisatie te verlaten. De meest voor de hand liggende reden is de tegenwind vanuit toezichthouders die niet alleen de voortgang van het Libra-project bemoeilijken, maar ook mogelijk de relaties tussen de bedrijven en toezichthouders niet ten goede komen.

UNICEF lanceert een cryptoofonds

UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties (VN), heeft een cryptocurrency-fonds gelanceerd waarmee de organisatie donaties in bitcoin en ethereum (ETH) accepteert. Dit liet UNICEF vorige week dinsdag in een persbericht weten. UNICEF is hiermee de eerste organisatie van de VN die werkt met cryptocurrencies.

Volgende week is Satos weer bij je terug met een nieuwe samenvatting van de week.

Plaats een reactie