Satos crypto nieuws van week 40

De dinsdag is weer aangebroken dus dat betekent weer de hoogste tijd voor een Satos samenvatting van de week! Voor degenen die het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain afgelopen week niet bij hebben kunnen houden, zetten we zoals gewoonlijk de hoofdpunten weer op een rijtje. Bekijk hier het bericht van vorige week.

Een volatiele Bitcoin week

Begin vorige week wist de koers van bitcoin (BTC) weer te stijgen, nadat de support bij $7.700 standhield. Hiermee wist de meest dominante cryptocurrency op maandag weer boven de $8.000 uit te komen. De bulls wisten de koers ook door de $8.100 en $8.300 te drukken, waarna de koers op dinsdagochtend net boven de $8.400 uit kwam. De stijging zette nog even door, maar de weerstand bij $8.500 bleek te sterk. Hierdoor daalde de koers weer richting de support bij $8.200. Donderdagochtend was de koers weer lichtjes gestegen waarmee bitcoin net boven de $8.300 handelde. Toch zette bitcoin weer een daling in en langzaam maar zeker stevende de koers af op de $8.000. Op zaterdagochtend handelde bitcoin zelfs net onder dit prijsniveau, na iets meer dan 2% in waarde te zijn gedaald in 24 uur. De daling zette nog even door waarmee gisteren een maandelijks dieptepunt van $7.776 werd gevormd. Op moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor $8.235 na 0,88% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. 

PayPal trekt zich terug uit Facebook Libra

Er is wederom nieuws omtrent Facebooks Libra. Zo heeft PayPal aangegeven dat het bedrijf zich terugtrekt uit de Libra Association, de organisatie die de cryptocurency van Facebook zou moeten overzien. Ook Facebook zelf heeft dit nieuws bevestigd. Facebook haalde tevens het nieuws vanwege uitgelekte audiofragmenten waarin Mark Zuckerberg, CEO van het bedrijf, zich uitliet over Libra. In het gesprek, waarin Zuckerberg zijn werknemers achter gesloten deuren toesprak over Libra, sprak hij over het doel van Libra en benoemde hij dat er al tests worden gedraaid in onder andere India en Mexico. Ook gaf hij aan dat Libra met opzet vroegtijdig werd aangekondigd zodat er sprake kon zijn van een “consultatieve benadering” en niet een plotselinge uitrol van de cryptomunt. De hoorzittingen van juli zouden hier onderdeel van zijn geweest.

BitPay gaat samenwerken met Xpring

Betalingsverwerker BitPay heeft aangegeven de samenwerking aan te gaan met Ripple’s Xpring. Hierdoor zullen klanten van BitPay tegen het einde van dit jaar, naast bitcoin, bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH) ook ripple (XRP) kunnen accepteren als betaalmiddel. 

Bitcoin is geen effect (security)

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in een brief bevestigd dat bitcoin niet als effect wordt beschouwd. Ondanks het feit dat de brief, die een reactie was op een bedrijf dat zich wilde registreren als beleggingsmaatschappij, geen bindende uitspraak is, is het een positief signaal dat de SEC publiekelijk kenbaar maakt bitcoin niet als effect te beschouwen.

Volgende week dinsdag is Satos uiteraard weer bij je terug en blikken we terug op het nieuws omtrent cryptocurrency en blockchain van deze week!

Een reactie plaatsen