Is Lightning Service Authentication Tokens de sleutel tot het internet of money?

De coronacrisis is in volle gang en het einde lijkt nog niet in zicht. In de Verenigde Staten zijn er de afgelopen weken al miljoenen werklozen bijgekomen, centrale banken over de hele wereld zijn volop geld aan het printen en de volledige wereldeconomie staat praktisch stil. Aan de zijlijn van dit brute gevecht staat bitcoin zich rustig op te warmen om strakjes, als het stof is neergedaald, een belangrijke rol te gaan spelen in de nieuwe wereld.

Terwijl het huidige financiële systeem afbrokkelt, blijft Bitcoin zich ontwikkelen.

Deze week kwam er weer een toffe aankondiging vanuit de hoek van Lightning Labs, één van de vele bedrijven die zich volop bezighouden met de ontwikkeling van het Lightning Netwerk.

Lightning Labs zou de sleutel kunnen zijn tot het internet of money

Je bent op het internet vast weleens tegen een irritant betaalmuur aangelopen. Je moest bijvoorbeeld een account maken om toegang tot content te krijgen, een abonnement afsluiten of een paar cent betalen om een artikel te mogen lezen. Niet relaxt. Om dat gezeik op te lossen heeft Lightning Labs nu Lightning Service Authentication Tokens (LSAT) aangekondigd. Content creators kunnen via LSAT gebruikers tegen betaling van een paar satoshi een token geven die toegang geeft tot bijvoorbeeld een artikel of videocontent.

Waarom moet ik dat weten?

LSAT biedt een aantal interessante mogelijkheden! Het eerste is meer privacy. Je hoeft nergens meer een account aan te maken, je hebt alleen een bitcoin-wallet nodig met wat satoshi om LSAT-tokens te kopen. Inloggen is niet meer nodig. Daarnaast zijn LSAT-tokens programmeerbaar. Verschillende tokens kunnen op verschillende manieren toegang geven tot content, een dienst of een platform. Verzin het maar! Verder is de mogelijkheid tot microtransacties interessant. In het reguliere geldsysteem is dit problematisch omdat de bankkosten vaak hoger zijn dan de waarde van de transactie zelf. Met Lightning kun je in principe zelfs een paar satoshi overmaken.

In het kort

LSAT zou weleens de sleutel kunnen zijn tot het internet of money. Het streamen van hard geld, betalen per seconde dat je van een dienst gebruikmaakt en transacties van een fractie van een cent. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is het heel tof dat je niet meer voor iedere website een account hoeft aan te maken. Het enige wat je nodig hebt is een LSAT-token, die als het ware jouw toegangskaart tot de content is. Hoe je daaraan bent gekomen of wie je bent, dat doet er niet toe. En zo hoort het. Aldus: Satos.

Plaats een reactie