Cryptocurrency Yield Farming en Uniswap airdrop

De afgelopen weken vindt er een behoorlijke correctie plaats. Maar zoals ik eerder al schreef horen correcties nou eenmaal bij een bullmarkt. En misschien is deze correctie ook wel noodzakelijk, want er ligt nog een ‘gap’ op de futuresgrafiek rond 9.600 dollar. Het geloof in de cryptomarkt bestaat dat deze gaps altijd ‘gevuld’ moeten worden, ofwel dat de prijs terug moet dalen naar het niveau waar de gap is ontstaan. Misschien is het vullen van deze gap dus wel nodig voordat we weer verder omhoog kunnen.

Yield Farming

Maar terwijl de cryptomarkt in een dipje zit kan er nog steeds geld verdiend worden. Bijvoorbeeld door je bezig te houden met yield farmen, een vrij nieuw principe in de cryptowereld.

Uniswap, een exchange waar veel Decentralized Finance coins worden verhandeld. Omdat veel van deze coins relatief klein en onbekend zijn, is de handel in deze coins vaak beperkt. Om er toch voor te zorgen dat de prijs waarvoor je denkt te kopen op Uniswap niet teveel afwijkt van de daadwerkelijke prijs die je betaalt, is er liquiditeit nodig. En die liquiditeit kan jij als yield farmer aan zo’n exchange leveren in ruil voor een vergoeding. Deze vergoeding ontvang je vaak in de vorm van de coin van het platform waar je de liquiditeit via levert.

En die vergoeding kan best behoorlijk zijn. Sommige platformen bieden namelijk duizenden procenten aan jaarlijks rendement (in de vorm van hun coin), om je liquiditeit via hun platform te ‘staken’. Deze gigantische beloofde rendementen zijn uiteraard totaal onhoudbaar op de langere termijn. De prijs van deze coins stort daarom vaak na een aantal dagen al in. Goede voorbeelden daarvan zijn coins als Sushi, Sashimi, Kimchi en Pickle (ja ze zijn allemaal vernoemd naar voedsel). Maar hop je van het ene naar het andere yield farming platform en verkoop je je beloning nog voordat de koers instort, dan kan het best lucratief zijn.

Weet ook dat er grotere en meer gevestigdere yield farming projecten zijn, zoals YFI, Balancer en Compound. Maar ook exchanges als Binance bieden sinds kort een platform voor yield farming. Zij leveren minder hoge rendementen, maar de prijzen zijn stabieler, hun platforms zijn veiliger en dat maakt het een stuk minder risicovol. Mocht je meer willen weten over yield farming, dan legt dit artikel je wat uitgebreider uit hoe het in zijn werk gaat.

Uniswap airdrop

Dan tot slot nog mooi nieuws voor iedereen die na de vorige nieuwsbrief gebruik heeft gemaakt van Uniswap. Gisteren heeft namelijk iedereen die voor 1 september gebruik heeft gemaakt van hun exchange gratis 400 Uniswap coins ontvangen via een airdrop. En dat is een behoorlijk cadeau want op moment van schrijven is 1 Uniswap coin $5.18 waard.