Is altseason 2020 nu eindelijk begonnen?

De afgelopen weken is er behoorlijk wat beweging geweest in de cryptomarkt. Die beweging begon met Bitcoin. Na een lange fase van heraccumulatie (zijwaartse koersbeweging) schoot de koers van Bitcoin opeens weer omhoog. Wat volgde was een periode van langzame maar gestage stijging. Langzaam genoeg om de negatieve denkers te laten geloven dat Bitcoin echt nog wel een correctie naar 4.000 dollar zou gaan doormaken. Snel genoeg om inmiddels weer door de 10.000 dollargrens gebroken te zijn.

Maar nog interessanter, kleine en grote altcoins (andere coins dan Bitcoin) begonnen bijna allemaal opeens aan hun eerste stijgingen sinds hele lange tijd. En geen kleine stijgingen, want een aantal bekende alts, zoals Icon, Wanchain en Hashgraph, stegen zo hard dat ze meer dan verdubbelde in waarde. Percentages die weer doen denken aan de bullmarkt uit 2016/2017.

Nu hadden de alts ook wat in te halen. In de afgelopen bearmarkt kregen de meeste altcoins namelijk veel hardere klappen dan Bitcoin. Maar juist dat biedt nu een enorme potentie voor gigantische stijgingen. Kijk maar eens naar de onderstaande grafiek. Zoals je kunt zien maakte Icon de afgelopen maand een stijging door van +450%.

Koersgrafiek ICON 6 maanden
Koersgrafiek van ICON (ICX) afgelopen 6 maanden

Maar zet deze stijging naast de piek van de vorige bubbel en je ziet dat deze stijging eigenlijk minuscuul is ten opzichte van de all-time-high die Icon ooit bereikte. De huidige stijging is slechts een kleine bliep op de grafiek.

Koersgrafiek ICON 2 jaar
Koersgrafiek van ICON (ICX) afgelopen 2 jaar

En zo ziet de grafiek van bijna iedere altcoin er uit. In ons ogen zijn deze stijgingen van de afgelopen weken enorm goed nieuws. De kleinere alts, waarvan velen hadden verwacht dat deze misschien wel nooit meer tot leven zouden komen tijdens de volgende bullmarkt, blijken plots springlevend. En zoals je kunt zien zijn ze nog spotgoedkoop!

Of deze alts ooit nog de top van de vorige bullmarkt zullen bereiken valt nog te bezien, maar dat er veel meer opwaartse potentie in zit lijkt kraakhelder.

Is dit de langverwachte altseason van 2020?

Kan je nu dan beter in altcoins investeren dan in Bitcoin? Misschien wel.

Eens in de zoveel tijd vindt er zo’n altseason plaats in de cryptomarkt, waarbij altcoins stukken harder stijgen dan Bitcoin. Meestal gebeurt dat in een periode dat Bitcoin zelf ook stijgt. En dat maakt de keuze om te kiezen voor alts lastig. Want geef je je bijna zekere Bitcoin winsten op voor een onbekendere altcoin die de potentie heeft om veel harder te stijgen?

In ieder geval duren altseasons vaak maximaal een paar maanden, waarna de winsten uit alts weer terugvloeien in Bitcoin. Dus als je een poging wilt wagen met alts, wacht dan niet te lang! Maar vergeet niet dat het, ondanks de grote potentie, ook risicovoller is.

Een reactie plaatsen