Factom kopen met iDEAL

Factom (FCT) kopen met iDEAL

Waar kan ik Factom kopen met iDEAL?

Volledig overzicht van aanbieders waar je Factom (FCT) met iDEAL kunt kopen bij alle betrouwbare Factom exchanges van Nederland.

Broker Omschrijving
Factom met iDEAL kopen bij Bitcoin Meester 200+ munten, eenvoudig voor beginners, geen wallet software nodig en support in het Nederlands
Ontvang jaarlijks 3% rente over je stablecoins
Bezoek
Factom met iDEAL kopen bij Bybit 250+ munten, zeer lage fees, iOS en Android app, kennis vereist voor beginners en geen wallet software nodig. Let op: internationale exchange, eerst Bitcoin kopen met iDEAL. Bezoek

De volgorde van bovenstaande exchanges is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Wij hebben alle bovenstaande brokers geprobeerd en transacties uitgevoerd. De reden dat Bitcoin Meester bovenaan het overzicht staat is omdat het systeem extreem makkelijk is ingericht om Factom te kopen of te verkopen, je hier eerlijke prijzen betaalt en dat de helpdesk snel en resultaat gericht reageert. Het feit dat Bitcoin Meester bovenaan staat betekent niet dat dit de beste Factom exchange van Nederland is. Alle exchanges zijn betrouwbaar en hebben een goede reputatie opgebouwd in de crypto-scene. Er is dus geen foute keuze en het is ook niet zo dat Bitcoin Meester beter of betrouwbaarder is dan bijvoorbeeld Bybit. Naast dat wij alle brokers hebben uitgeprobeerd, maken wij ook gebruik van verschillende exchanges om zo een zo breed mogelijke portfolio te creëren. Er is namelijk momenteel nog geen broker die alle munten in het assortiment heeft. Dat Bitcoin Meester goed voor ons werkt, betekent niet dat dit ook de juiste exchange voor jou is. Dat is een hele persoonlijke keuze en hangt af van bepaalde doelen die je gesteld hebt. Je kunt achter je doelen komen door jezelf o.a. de volgende vragen te stellen:

 • Kan ik hier eenvoudig als beginner FCT-munten kopen?
 • Is het mogelijk om hier goedkoop Factom te kopen? Rekent de broker concurrerende prijzen en zijn deze eerlijk?
 • Hoe groot is het assortiment van de broker en heb ik hier voldoende aan om mijn portfolio samen te stellen?
 • Heb ik hulp nodig bij het kopen of verkopen van cryptovaluta? Hoe is de support?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen. Het kan zijn dat bepaalde punten zwaarder voor jou wegen dan voor ons en dat jouw volgorde heel anders zou zijn. Bekijk dus eerst alle brokers en doe goed onderzoek naar welke broker het beste bij jou past. Het is als trader natuurlijk ook gewoon mogelijk om je te registreren bij meerdere brokers en te tegelijkertijd te gebruiken. Zo kun je assortimenten combineren en kun je er achter welke broker het beste voor jou werkt.

Waar kan ik Factom kopen met iDEAL?
Hoe Factom kopen met iDEAL bij Bitcoin Meester?
Hoe FCT bewaren in Factom wallet?
Voordelen Factom kopen bij Bitcoin Meester
Exchange kiezen om Factom te kopen

Hoe Factom kopen met iDEAL bij Bitcoin Meester?

Het voordeel van Nederlandse brokers is dat ze het erg gemakkelijk hebben gemaakt om in de cryptovaluta wereld te stappen. Het aan- en verkoopproces van FCT-munten bestaat uit slechts enkele stappen en hiervoor is minimale technische kennis vereist. Alleen de Bybit exchange is iets moeilijker ingericht voor de beginnende investeerder, dit is dan ook een internationale exchange in plaats van een Nederlandse. Bekijk onderstaande aankoop handleiding om Factom te kopen bij Bitcoin Meester.

Tip: Wist je dat je slechts een klein gedeelte van een Factom kunt kopen? Bijvoorbeeld 0.1 FCT.

 1. Ga naar de exchange BitcoinMeester
 2. Klik op Open een Account en open een gratis rekening
 3. Verifieer je gegevens
 4. Klik op Euro’s storten en betaal met iDEAL
 5. Klik op Kopen achter Factom (FCT)
 6. Geef aan hoeveel je wilt kopen
 7. Na aankoop heb je Factom gekocht

Hoe FCT bewaren in Factom wallet?

Brokers als Bitcoin Meester hebben niet alleen het aan- en verkoopproces geoptimaliseerd, maar bieden ook de mogelijkheid om munten gratis te beheren via het platform. Dit betekent dat de FCT-munten automatisch na aankoop worden opgeslagen in jouw eigen beveiligde omgeving. Normaliter heb je voor vrijwel iedere munt (m.u.v. bepaalde tokens) een aparte wallet nodig. Deze wallet moest je zelf installeren op een computer, waarna je in sommige gevallen zelfs nog de gehele blockchain moest downloaden. Gelukkig bieden hedendaagse brokers hiervoor een oplossing en kan je gemakkelijk alle munten uit het assortiment opslaan in het portaal. Als de de FCT-munten na aankoop eenmaal opgeslagen zijn dan kun je ze zelf beheren en zelf bepalen wat je ermee doet. Je kunt ze daar bijvoorbeeld laten staan of je kunt ze versturen naar je eigen wallet (bijvoorbeeld een hardware wallet). Let op: in theorie ben je niet de eigenaar van je wallet als je je munten bij een broker bewaart. De broker beschikt namelijk over de private keys dat de sleutel is tot jouw wallet.

Denk goed om de veiligheid van je account(s)!

Account bij brokers als Bitcoin Meester en Bybit zijn erg gewild bij hackers en er worden regelmatig pogingen gedaan om accounts binnen te dringen. Het is dus een must om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, zeker als je account enige waarde vertegenwoordigd. De volgende stappen dienen altijd ondernomen te worden:

 • Schakel altijd 2-staps-verificatie in! Dit kan met de Google Authenticator app en is verkrijgbaar in de Play Store (Android) en in de App Store (Apple iOS).
 • Gebruik het liefst geen e-mailadres dat ooit is voorgekomen bij een grootschalige lek. Tip voor Gmail gebruikers: plaats puntjes in het e-mailadres op verschillende plekken bij verschillende brokers. Als je je e-mailadres bijvoorbeeld cryptokopenmetideal@gmail.com is dan werken crypto.kopen.met.ideal@gmail.com en crypto.kopen.metideal@gmail.com ook! Dit lijkt op een volledig nieuw e-mailadres voor kwaadwillende.
 • Gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor ieder portaal. Het liefst wachtwoorden gegenereerd met een wachtwoordkluis tool, zoals LastPass.
 • Verplaats je cryptovaluta met hoge waarde altijd en bedoelt als lange termijn investering altijd naar een wallet in eigen beheer. Alleen geld/crypto waarmee geïnvesteerd wordt bij een broker laten staan.

Het in eigen beheer houden van munten kan door gebruik te maken van de volgende wallets:

 • Een desktop wallet (Exodus)
 • Een hardware wallet (Ledger Nano S)
 • Een paper wallet

Controleer eerst goed of de wallet waarnaar je je crypto wilt versturen wel FCT-munten ondersteunt!

Voordelen Factom kopen bij Bitcoin Meester

 1. Meer dan 100 munten tegen een concurrerende prijs
 2. Verhoog VIP Status en krijg tot 1,75% korting
 3. Uitermate voor beginnende crypto handelaren
 4. Geen software nodig op Factom op te slaan of te beheren
 5. Snelle Nederlandse klantenservice

Exchange kiezen om Factom te kopen

Zie je door de bomen het bos niet meer door al deze aanbieders en informatie? Dat begrijpen wij goed, het aanbod van verschillende exchanges is de laatste tijd sterk gegroeid en iedere exchange wilt zichzelf zo goed mogelijk in de markt zetten. Zoals eerder vermeldt is het kiezen van een exchange een volledig persoonlijk traject en gaat het om wat jij zoekt in een broker. Wij hebben het moeilijkste al voor jou gedaan, namelijk alle Factom exchanges bij elkaar gezocht. Het enige wat jij nog hoeft te doen is er één of meerdere uitkiezen. Een ding waar je je geen zorgen over hoeft te maken is de betrouwbaarheid van de brokers. Het zijn namelijk allemaal Nederlandse ondernemingen die ingeschreven staan in ons handelsregister (de Kamer van Koophandel). Alle informatie over deze bedrijven staan openbaar in het register en kunnen ieder moment ingezien worden. Door het Nederlandse KvK-nummer kunnen exchanges het mogelijk maken om met iDEAL te betalen. Hierdoor is het niet alleen makkelijk om Factom te kopen, maar gaat het ook nog een snel en vertrouwd.

Welke Factom exchange is de beste?

Er is geen beste Factom exchange, ze zijn namelijk allemaal goed in wat zij doen en er wordt gegarandeerd uitgeleverd. Er is alleen wel een beste Factom broker die het best voor jou werkt en die bij jouw doelen past. Om een goede keuze te maken kun je kijken naar de volgende factoren:

 • Zijn de aangeboden prijzen niet te hoog tegenover de huidige marktprijs?
 • Kan ik hier alle cryptovaluta kopen die ik voor ogen heb?
 • Krijg ik hier voldoende hulp bij mijn aankoop?

Deze vragen worden vaak gesteld door onze bezoekers en vinden wij zelf ook belangrijk. Het kan natuurlijk zijn dat jij hele andere eisen hebt voor een exchange. Neem gerust een kijkje bij de exchanges om te kijken welke het beste bij jou past. Onthoud: er is geen foute keuze en alle exchanges zijn perfect geschikt om te beleggen.

Wat kan ik nog meer naast Factom kopen?

Een exchange kan voor meerdere dingen gebruikt worden naast Factom kopen. Het platform is zo ingericht dat je makkelijk FCT-munten kan kopen en verkopen. Ook het verkopen van munten kan binnen enkele stappen. Zo kan je de exchange gebruiken om op het juiste moment Factom te kopen (wanneer deze laag staat) en weer te verkopen wanneer de prijs is gestegen. Het verschil in prijs is jouw winst en kun je laten uitbetalen of investeren in een andere munt. Je ontvangt na verkoop tegoed in euro’s gestort in je account. Je kunt kiezen om dit over te laten schrijven via bankoverschrijving naar je IBAN rekening of je koopt er een andere munt van uit het assortiment van de broker.

De wallets kunnen gebruikt worden als echte wallets, dus je kunt er ook cryptovaluta op storten en opnemen. Dit kan je doen wanneer je je munten in eigen beheer wilt bewaren op bijvoorbeeld je hardware wallet. Let er wel goed op dat je hardware wallet de munt ondersteunt die wilt versturen.

Plaats een reactie