DigiByte kopen met iDEAL

DigiByte (DGB) kopen met iDEAL

Waar kan ik DigiByte kopen met iDEAL?

Volledig overzicht van aanbieders waar je DigiByte (DGB) met iDEAL kunt kopen bij alle betrouwbare DigiByte exchanges van Nederland.

Broker Omschrijving
DigiByte met iDEAL kopen bij Bitvavo 200+ munten, goedkoopste exchange, makkelijk voor beginners, rente over je crypto, app en support in NL
Tijdelijk GRATIS € 10 crypto en gratis €10.000 handelen
Bezoek
DigiByte met iDEAL kopen bij Bitcoin Meester 200+ munten, eenvoudig voor beginners, geen wallet software nodig en support in het Nederlands
Ontvang jaarlijks 3% rente over je stablecoins
Bezoek
DigiByte met iDEAL kopen bij Bybit 250+ munten, zeer lage fees, iOS en Android app, kennis vereist voor beginners en geen wallet software nodig. Let op: internationale exchange, eerst Bitcoin kopen met iDEAL. Bezoek
DigiByte met iDEAL kopen bij Litebit 50+ munten, geschikt beginners, geen wallet software nodig en Nederlandse support Bezoek

De volgorde van bovenstaande exchanges is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Wij hebben alle bovenstaande brokers geprobeerd en transacties uitgevoerd. De reden dat Bitvavo bovenaan het overzicht staat is omdat het systeem extreem makkelijk is ingericht om DigiByte te kopen of te verkopen, je hier eerlijke prijzen betaalt en dat de helpdesk snel en resultaat gericht reageert. Het feit dat Bitvavo bovenaan staat betekent niet dat dit de beste DigiByte exchange van Nederland is. Alle exchanges zijn betrouwbaar en hebben een goede reputatie opgebouwd in de crypto-scene. Er is dus geen foute keuze en het is ook niet zo dat Bitvavo beter of betrouwbaarder is dan bijvoorbeeld Bitcoin Meester. Naast dat wij alle brokers hebben uitgeprobeerd, maken wij ook gebruik van verschillende exchanges om zo een zo breed mogelijke portfolio te creëren. Er is namelijk momenteel nog geen broker die alle munten in het assortiment heeft. Dat Bitvavo goed voor ons werkt, betekent niet dat dit ook de juiste exchange voor jou is. Dat is een hele persoonlijke keuze en hangt af van bepaalde doelen die je gesteld hebt. Je kunt achter je doelen komen door jezelf o.a. de volgende vragen te stellen:

 • Kan ik hier eenvoudig als beginner DGB-munten kopen?
 • Is het mogelijk om hier goedkoop DigiByte te kopen? Rekent de broker concurrerende prijzen en zijn deze eerlijk?
 • Hoe groot is het assortiment van de broker en heb ik hier voldoende aan om mijn portfolio samen te stellen?
 • Heb ik hulp nodig bij het kopen of verkopen van cryptovaluta? Hoe is de support?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen. Het kan zijn dat bepaalde punten zwaarder voor jou wegen dan voor ons en dat jouw volgorde heel anders zou zijn. Bekijk dus eerst alle brokers en doe goed onderzoek naar welke broker het beste bij jou past. Het is als trader natuurlijk ook gewoon mogelijk om je te registreren bij meerdere brokers en te tegelijkertijd te gebruiken. Zo kun je assortimenten combineren en kun je er achter welke broker het beste voor jou werkt.

Waar kan ik DigiByte kopen met iDEAL?
Hoe DigiByte kopen met iDEAL bij Bitvavo?
Hoe DGB bewaren in DigiByte wallet?
Voordelen DigiByte kopen bij Bitvavo
Exchange kiezen om DigiByte te kopen

Hoe DigiByte kopen met iDEAL bij Bitvavo?

Het voordeel van Nederlandse brokers is dat ze het erg gemakkelijk hebben gemaakt om in de cryptovaluta wereld te stappen. Het aan- en verkoopproces van DGB-munten bestaat uit slechts enkele stappen en hiervoor is minimale technische kennis vereist. Alleen de Bybit exchange is iets moeilijker ingericht voor de beginnende investeerder, dit is dan ook een internationale exchange in plaats van een Nederlandse. Bekijk onderstaande aankoop handleiding om DigiByte te kopen bij Bitvavo.

Tip: Wist je dat je slechts een klein gedeelte van een DigiByte kunt kopen? Bijvoorbeeld 0.1 DGB.

 1. Ga naar de exchange Bitvavo
 2. Klik op Aan de Slag om een account aan te maken (of Maak een account aan)
 3. Voer je (echte) gegevens in en verifieer je e-mailadres
 4. Verifieer overige gegevens, zoals je mobiele telefoonnummer, bankrekening en eventueel je identiteit
 5. Klik op Euro’s storten en betaal met iDEAL om je account aan te vullen met tegoed
 6. Klik achter DigiByte (DGB) op Kopen
 7. Geef aan hoeveel euro je wilt investeren en klik op Doorgaan
 8. Na bevestiging heb jij succesvol DigiByte gekocht!

Hoe DGB bewaren in DigiByte wallet?

Brokers als Bitvavo hebben niet alleen het aan- en verkoopproces geoptimaliseerd, maar bieden ook de mogelijkheid om munten gratis te beheren via het platform. Dit betekent dat de DGB-munten automatisch na aankoop worden opgeslagen in jouw eigen beveiligde omgeving. Normaliter heb je voor vrijwel iedere munt (m.u.v. bepaalde tokens) een aparte wallet nodig. Deze wallet moest je zelf installeren op een computer, waarna je in sommige gevallen zelfs nog de gehele blockchain moest downloaden. Gelukkig bieden hedendaagse brokers hiervoor een oplossing en kan je gemakkelijk alle munten uit het assortiment opslaan in het portaal. Als de de DGB-munten na aankoop eenmaal opgeslagen zijn dan kun je ze zelf beheren en zelf bepalen wat je ermee doet. Je kunt ze daar bijvoorbeeld laten staan of je kunt ze versturen naar je eigen wallet (bijvoorbeeld een hardware wallet). Let op: in theorie ben je niet de eigenaar van je wallet als je je munten bij een broker bewaart. De broker beschikt namelijk over de private keys dat de sleutel is tot jouw wallet.

Denk goed om de veiligheid van je account(s)!

Account bij brokers als Bitvavo en Bitcoin Meester zijn erg gewild bij hackers en er worden regelmatig pogingen gedaan om accounts binnen te dringen. Het is dus een must om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen, zeker als je account enige waarde vertegenwoordigd. De volgende stappen dienen altijd ondernomen te worden:

 • Schakel altijd 2-staps-verificatie in! Dit kan met de Google Authenticator app en is verkrijgbaar in de Play Store (Android) en in de App Store (Apple iOS).
 • Gebruik het liefst geen e-mailadres dat ooit is voorgekomen bij een grootschalige lek. Tip voor Gmail gebruikers: plaats puntjes in het e-mailadres op verschillende plekken bij verschillende brokers. Als je je e-mailadres bijvoorbeeld cryptokopenmetideal@gmail.com is dan werken crypto.kopen.met.ideal@gmail.com en crypto.kopen.metideal@gmail.com ook! Dit lijkt op een volledig nieuw e-mailadres voor kwaadwillende.
 • Gebruik sterke en unieke wachtwoorden voor ieder portaal. Het liefst wachtwoorden gegenereerd met een wachtwoordkluis tool, zoals LastPass.
 • Verplaats je cryptovaluta met hoge waarde altijd en bedoelt als lange termijn investering altijd naar een wallet in eigen beheer. Alleen geld/crypto waarmee geïnvesteerd wordt bij een broker laten staan.

Het in eigen beheer houden van munten kan door gebruik te maken van de volgende wallets:

 • Een desktop wallet (Exodus)
 • Een hardware wallet (Ledger Nano S)
 • Een paper wallet

Controleer eerst goed of de wallet waarnaar je je crypto wilt versturen wel DGB-munten ondersteunt!

Voordelen DigiByte kopen bij Bitvavo

 1. Groot assortiment van meer dan 45 cryptocurrencies
 2. Overal traden met de Apple iOS en Android app
 3. Uitermate geschikt voor beginnende cryptohandelaren
 4. Geen software nodig op DigiByte op te slaan of te beheren
 5. De Nederlandse helpdesk staat dagelijks voor je klaar
 6. Handige tools, zoals koersen inzien en statistieken voor je portfolio

Exchange kiezen om DigiByte te kopen

Zie je door de bomen het bos niet meer door al deze aanbieders en informatie? Dat begrijpen wij goed, het aanbod van verschillende exchanges is de laatste tijd sterk gegroeid en iedere exchange wilt zichzelf zo goed mogelijk in de markt zetten. Zoals eerder vermeldt is het kiezen van een exchange een volledig persoonlijk traject en gaat het om wat jij zoekt in een broker. Wij hebben het moeilijkste al voor jou gedaan, namelijk alle DigiByte exchanges bij elkaar gezocht. Het enige wat jij nog hoeft te doen is er één of meerdere uitkiezen. Een ding waar je je geen zorgen over hoeft te maken is de betrouwbaarheid van de brokers. Het zijn namelijk allemaal Nederlandse ondernemingen die ingeschreven staan in ons handelsregister (de Kamer van Koophandel). Alle informatie over deze bedrijven staan openbaar in het register en kunnen ieder moment ingezien worden. Door het Nederlandse KvK-nummer kunnen exchanges het mogelijk maken om met iDEAL te betalen. Hierdoor is het niet alleen makkelijk om DigiByte te kopen, maar gaat het ook nog een snel en vertrouwd.

Welke DigiByte exchange is de beste?

Er is geen beste DigiByte exchange, ze zijn namelijk allemaal goed in wat zij doen en er wordt gegarandeerd uitgeleverd. Er is alleen wel een beste DigiByte broker die het best voor jou werkt en die bij jouw doelen past. Om een goede keuze te maken kun je kijken naar de volgende factoren:

 • Zijn de aangeboden prijzen niet te hoog tegenover de huidige marktprijs?
 • Kan ik hier alle cryptovaluta kopen die ik voor ogen heb?
 • Krijg ik hier voldoende hulp bij mijn aankoop?

Deze vragen worden vaak gesteld door onze bezoekers en vinden wij zelf ook belangrijk. Het kan natuurlijk zijn dat jij hele andere eisen hebt voor een exchange. Neem gerust een kijkje bij de exchanges om te kijken welke het beste bij jou past. Onthoud: er is geen foute keuze en alle exchanges zijn perfect geschikt om te beleggen.

Wat kan ik nog meer naast DigiByte kopen?

Een exchange kan voor meerdere dingen gebruikt worden naast DigiByte kopen. Het platform is zo ingericht dat je makkelijk DGB-munten kan kopen en verkopen. Ook het verkopen van munten kan binnen enkele stappen. Zo kan je de exchange gebruiken om op het juiste moment DigiByte te kopen (wanneer deze laag staat) en weer te verkopen wanneer de prijs is gestegen. Het verschil in prijs is jouw winst en kun je laten uitbetalen of investeren in een andere munt. Je ontvangt na verkoop tegoed in euro’s gestort in je account. Je kunt kiezen om dit over te laten schrijven via bankoverschrijving naar je IBAN rekening of je koopt er een andere munt van uit het assortiment van de broker.

De wallets kunnen gebruikt worden als echte wallets, dus je kunt er ook cryptovaluta op storten en opnemen. Dit kan je doen wanneer je je munten in eigen beheer wilt bewaren op bijvoorbeeld je hardware wallet. Let er wel goed op dat je hardware wallet de munt ondersteunt die wilt versturen.

Plaats een reactie