Overheden kunnen cryptocurrencies niet controleren, de crash heeft niets met hen te maken

Afhankelijk van wie je gelooft, zullen cryptocurrencies de financiële markten verpletteren of helemaal verdwijnen. Het is een heel interessant debat dat al geruime tijd gaande is. Volgens Business Insider verkopen mensen Bitcoin vanwege uitspraken en acties van overheden over de hele wereld. Het is duidelijk dat hier wat angst aan te pas komt, want dat is allesbehalve het geval. 

Overheden kunnen cryptocurrencies niet controleren, sell-offs zoals deze gebeuren elk jaar. Bearish-periodes duren van enkele dagen tot enkele maanden.

Overheden kunnen cryptocurrencies niet controleren

Overheden kunnen cryptocurrencies niet controleren of verbieden. Dat is een onbetwist feit dat niemand kan weerleggen. Sommige financiële experts beweren dat de realiteit anders is, maar ze vergissen zich. Meer specifiek kunnen overheden het leven moeilijk maken voor handelsplatforms.

Cryptocurrencies zullen echter overleven, ongeacht gecentraliseerde handelsplatformen. Consumenten zullen altijd een manier vinden om toegang te krijgen tot hun favoriete financiële tools. Ze zullen indien nodig door hoepels springen om dit te doen.

Overheden hebben niets te zeggen over Bitcoin

Dit alles zorgt er echter niet voor dat de overheid Bitcoin-activiteiten probeert te beteugelen. Verschillende functionarissen over de hele wereld hebben hun zorgen in dit verband geuit. De algehele negatieve benadering van deze nieuwe vorm van geld is behoorlijk uitgebreid gedocumenteerd. Geen enkele van deze beslissingen rechtvaardigt echter dat iemand zijn cryptocurrency verkoopt. Het doet er niet toe wat overheden in dit opzicht denken of doen.

Met de huidige onrust op de markt zichtbaar in de hitlijsten, is het duidelijk dat er enige verwarring is. Elk jaar in januari zien we een grote daling van de waarderingen van cryptocurrency. De dalende trend in de Bitcoin koers is al geruime tijd aanwezig. Terugkijkend op de grafieken, is het een meerjarige trend. Dergelijke bearish periodes zullen uiteindelijk weer verdwijnen. Hoe lang dat duurt, is een moeilijke variabele om te kwantificeren. In de meeste gevallen is een paar weken zijdelingse handel de logische uitkomst. Deze keer kan het minder of meer tijd kosten, omdat niemand de toekomst kan voorspellen.

De reguliere media zaait angst

Bovendien toont de reguliere media zijn onontwikkeld karakter met betrekking tot deze zaken. Business Insider beweert dat mensen bang zijn door overheidsingrijpen. Dat is allesbehalve nu het geval. Het is waar dat er enkele negatieve regels volgen. De meeste hiervan zijn de afgelopen weken echter verkeerd geïnterpreteerd door de media. Het is dit soort angstzorgen dat mensen moeten leren negeren.

Cryptocurrencies zullen niet verdwijnen en kunnen niet op andere manieren worden verboden of illegaal worden gemaakt. De markten zullen zich uiteindelijk herstellen en de zaken zullen weer normaal worden. De mensen bij Business Insider zouden misschien meer onderzoek kunnen gaan doen in de toekomst, om zo tot realistischer conclusies te kunnen komen.

Dus is Bitcoin kopen nu een goed idee?

Plaats een reactie