De Bitcoin Golden Cross verschijnt op de charts

Als de 50MA – het gewogen gemiddelde van de koers gemeten over 50 dagen – boven de 200MA – het gewogen gemiddelde van de koers gemeten over 200 dagen – uitstijgt, dan heet dat een Golden Cross. Zo’n Golden Cross is een bekende indicator in de technische analyse en wordt gezien als een reden om zeer bullish te zijn. Dat blijkt wel uit de omschrijving die Investopedia geeft voor een Golden Cross:

The golden cross is a technical chart pattern indicating the potential for a major rally.

Dit is geen indicator die dagelijks voorkomt. Wanneer die Golden Cross plaatsvindt is het dus de moeite daar wat aandacht aan te besteden. Op 25 april 2019 had deze ook plaatsgevonden en maakte dat de markt positief. Want bijna vanaf de dag dat deze Golden Cross plaatsvond begon Bitcoin aan een rally omhoog vanaf +/- 5.500 dollar naar +/- 14.000 dollar. En dat alles in slechts twee maanden tijd!

Maar na deze stijging vond eind oktober een “Death Cross” plaats. Dat is het vervelende broertje van de Golden Cross, die eigenlijk exact het tegenovergestelde impliceert, namelijk een aankomende daling. Deze duurde echter niet lang, want gisteren vond opnieuw een Golden Cross plaats! En dat doet erg denken aan het begin van de bullmarkt eind 2015.

Dubbele Bitcoin Golden Cross

Want zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, vonden er in 2015 ook twee Bitcoin Golden Crosses plaats. De eerste rond half juli en de volgende zo’n drieënhalve maand later. En die tweede Golden Cross was eigenlijk pas het échte startsignaal van de bullmarkt die volgde. Vanaf die tweede Golden Cross steeg Bitcoin vervolgens met meer dan 6.000%!

Bitcoin golden cross 2015
Bitcoin golden cross 2015

Iets vergelijkbaars als in 2015 gebeurt er nu, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Eind april vond de eerste Golden Cross plaats sinds het doormaken van de bearmarkt. En nu, zo’n tien maanden later, volgt er een tweede. Misschien is dit dan ook het echte startsignaal van de aankomende bullmarkt.

Bitcoin golden cross 2019/2020
Bitcoin golden cross 2019/2020

Als je niet al bullish was sinds de stijgingen van de afgelopen tijd, dan heb je nu echt geen reden meer om niet positief te zijn over de aankomende periode in de cryptomarkt.

Vergeet daarbij niet dat de koersen nooit in één rechte lijn omhoog gaan. Correcties horen erbij, ook in een bullmarkt. Maar laat je er vooral niet door afschrikken!

Plaats een reactie